JoSePa sai lauantaina Helsingin IFK:n vieraakseen miesten Futsal-Ykkösen otteluun Joutsan liikuntahallille. Kotijoukkue lähti peliin sarjan kärkipaikalta 22 pisteellä, HIFK puolestaan sijalta 8 kuudella pisteellä. Asetelma peliin oli varmasti kaikille selvä. Sarjajohtajan pitäisi kukistaa HIFK kotiluolassaan.

HIFK lähti otteluun ryhmittyen maltillisesti omalle kenttäpuoliskolleen. JoSePa puolestaan aloitti prässäämällä koko kentän mitalta. Hyökkäyspuolella etenkin kotijoukkueen Benno Hanslianin haastot tuottivat suuria vaikeuksia vieraille. Kahden minuutin kohdalla Bennoa rikottiinkin vapaapotkun arvoisesti. Jarkko Kosunen juoni Eemeli Hännisen vapaaksi, ja pallo oli ensimmäistä kertaa verkon perukoilla. Vajaa puoli minuuttia tästä JoSePa sai yhden lukuisista hyökkäyspään rajapotkuistaan. Tällä kertaa Jarkko Kosunen etsi takatolpalle hankkiutuneen Janne Kosusen ja JoSePa:n mainio alku muuttui 2–0 numeroiksi.

JoSePa painoi pelin vahvasti HIFK:n päähän luoden paljon maalipaikkoja. HIFK:lla puolestaan oli selvästi vaikeuksia päästä JoSePa:n prässin alta pois. Ajassa 9.20 erikoistilannemaestro Jarkko Kosunen löysi kulmatilanteesta taas velipoikansa. Janne kiitti ja laukoi numeroiksi jo 3-0. Maalin jälkeen pelin tempo putosi, HIFK sai pelistä hieman paremmin kiinni ja Verneri Salpakari kavensikin lukemiksi 3-1. Erän lopulla JoSePa koki ikävän takaiskun, kun Hanslianin takareisi sanoi sopimuksensa irti ja hän joutui jättämään pelin kesken. Lisämaaleja ei nähty, joten tauolle siirryttiin 3–1 lukemissa.

Toisen erän alku oli kotijoukkueelta vahva. Ensimmäisessä vaihdossaan Janne Kosunen ampui ensin ylärimaan ja sitten kolme kertaa tolppaan – moista kolinaa ei liene ennen Joutsassa nähty. Pelikellon näyttäessä 23.21 Eemeli Hänninen laukoi vapaapotkusta pallon voimalla suoraan sisään ja numeroiksi 4-1. HIFK reagoi nostamalla prässitasoaan sekä ottamalla ajoittain reikäpaidan tukemaan hyökkäystä. Joutsalaiset vastasivat kahdella maalilla. Hänninen laukoi rajapotkusta pallon takatolpalle liikkuneelle Heikki Rasmukselle – 5–1. Vain kymmenen sekuntia tästä Hänninen haastoi vahvasti laidan puolelle ja muutti illan kolmannella osumallaan numeroiksi 6-1. Tämän jälkeen ottelu muuttui hieman pelailuksi. HIFK pyöritti reikäpaitaa, mutta onnistui lopulta vain kerran. Näin loppulukemiksi merkittiin 6–2.

Kotijoukkueen suoritustaso, tempo ja suunnitelmallisuus olivat liikaa HIFK:lle. Erityisen suuri joukkueiden tasoero oli erikoistilannepelaamisessa, sillä joutsalaisten maaleista peräti viisi syntyi erikoistilanteista. Ottelun parhaina pelaajina palkittiin HIFK:n mainio maalivahti Antonios Klonaris ja kotijoukkueelta maalisyötöissä kunnostautunut Jarkko Kosunen (0+4). Eemeli Hänninen osoitti jälleen kerran tasonsa tehoilla (3+1) Janne “Tolppa” Kosusen säestäessä kahdella maalilla. Kotijoukkueella oli paikat tehdä paremmalla sihdillä helposti kymmenkunta maalia. JoSePa johtaa nyt sarjaa kuudella pisteellä.

Mikko Paappanen

Yläkuva: JoSePa pitää Futsal-Ykkösen sarjan kärkipaikkaa hallussaan kuuden pisteen erolla.

Tagged with →