Lauantaina 19.11. joutsalaislähtöinen Sanna Oksanen osallistui Oulussa klassisen voimanoston SM-kilpailuihin. N50 alle 63-kiloisten sarjassa kilpaillut Oksanen teki uuden Suomen ennätyksen kyykyssä tuloksella 120,5 kiloa.

Oksanen otti kisoissa ensimmäisellä yrityksellä varman aloituksen 110 kilolla, jotta tulos oli taattu. Toisella yrityksellä 115 kiloa ja kolmannella alkuperäisen suunnitelman mukaan suomen ennätysraudat 120,5 kiloa.

– Tämä suunnitelma oli toimiva ja osui nappiin. Kisoissa aina mulle on tosi tärkeää, että saan satavarmaan ekalla yrityksellä tuloksen, siksi ekaan laitan tarpeeksi kevyen painon, totesi Oksanen.

– Tämä on ollut tavoite saada ennätys omiin nimiin, sen eteen on tehty töitä tunnollisesti ja määrätietoisesti, yhdestäkään treenistä tinkimättä. Nyt se työ palkittiin, kommentoi Oksanen.

Oksasen selkä leikattiin viime vuoden elokuussa ja vuosi sitten marraskuun SM-kisoissa kyykyn tulos oli 110 kiloa. Viime maaliskuussa EM-kisoissa Oksanen kyykkäsi 115 kiloa ja nyt vihdoin syntyi ennätystulos.

Kyykyn lisäksi Oksasella oli lauantaina lajeina penkkipunnerrus ja maastaveto. Penkkipunnerruksessa Oksasen parhaaksi tulokseksi jäi 75 kiloa. Oksanen yritti kaksi kertaa tehdä uuden Suomen ennätyksen myös penkissä, mutta kyykky vei voimat ja 80,5 kiloa ei noussut. Pelkkä tulos viimeisestä lajista eli maastavedosta riitti varmistamaan suomenmestaruuden; Oksanen nosti ensimmäisellään 125 kiloa.

– Iloinen olen ja nyt kohti helmikuun 2023 EM-kisoja, jotta siellä taas saisi uudet lukemat taululle, summasi Oksanen.

Jonna Keihäsniemi

Yläkuva: N50 alle 63-kiloisten sarjassa kilpaillut viime lauantaina Oulussa kilpaillut Oksanen teki uuden Suomen ennätyksen kyykyssä tuloksella 120,5 kiloa.

Lue Oksasen aiemmista kilpailuista:

JS 29.8.2021 Sanna Oksaselle hopeaa klassisen penkkipunnerruksen SM-kisoissa

JS 12.3.2022 Sanna Oksaselle EM-hopeaa penkkipunnerruksessa

JS 24.5.2022 Sanna Oksaselle penkkipunnerruksen maailmanmestaruus

JS 4.8.2022 Oksaselle 80 kilon nostolla EM-hopeaa penkkipunnerruksesta