Joutsan kunnan virallinen iso joulukuusi on viimeksi koristanut pankkiaukiota vuonna 2013. Kyseisenä vuonna ja joinakin edeltävinäkin vuosina kuusen valoihin kohdistui ilkivaltaa, minkä vuoksi tekninen osasto lopetti kuusen pystyttämisen perinteen.

Tänä vuonna kyseinen perinne päästiin kuitenkin lopulta elvyttämään useiden vuosien tauon jälkeen. Torstaina kunnan teknisen osaston Ismo Saari ja Jarmo Lahti operoivat noin kahdeksan metriä korkean kuusen paikoilleen pankkiaukiolle.

Myös toimivat valot ovat kunnan varastossa tällä kertaa valmiina, ja ne on tarkoitus asentaa paikoilleen ennen viikonloppua.

Viime vuoden joulukuussa Joutsan Seutu uutisoi kunnan virallisen joulukuusen pystyttämisen jääneen toteuttamatta, kun ehjiä jouluvaloja ei ollut valmiina kunnan varastossa, eikä uudet tilatut valot olisivat ehtineet saapua ennen joulua.

Silloinen rakennuspäällikkö Ari Lindgren lupasi, että seuraavana vuonna ollaan ajoissa liikkeellä ja hankitaan energiatehokkailla lampuilla varustettu komea kuusi.

Samoihin aikoihin kunnan silloiselle tekniselle johtajalle Juha-Matti Näykille esitettiin Mitenkäs-kysymys Joutsan kunnan omasta joulukuusesta. Näykki linjasi, että joulukuusi valoineen pyritään hankkimaan viimeistään seuraavana vuonna.

Jonna Keihäsniemi

Pankkiaukiolle pystytettiin torstaina noin kahdeksan metrin korkuinen, kunnan virallinen joulukuusi. Edellisen kerran kuusi on koristanut pankkiaukiota vuonna 2013.

JS 19.12.2021 Ehjiä jouluvaloja ei löytynyt, joten Joutsan virallinen joulukuusi pystytetään vuonna 2022

JS 6.12.2021 Mitenkäs-kysymys: Pitäisikö Joutsassakin olla kunnalla oma joulukuusi?

Tagged with →