Joutsan kunnan tekninen- ja ympäristöosasto on hakenut palvelukseensa rakennustarkastajaa. Hakuaika tehtävään päättyi 3.11.2022.

Tehtävää hakivat Risto Salonen ja Jaakko Rentola. Rakennustarkastajan tehtävään valittiin luhankalainen Salonen, joka tällä hetkellä työskentelee Luhangan kunnan rakennustarkastajana.

Kummatkin hakijat täyttivät kelpoisuusvaatimukset. Valinnan teki tänään 22.11. tekninen johtaja Arttu Mönkölä. Perusteluina Salosen valintaan oli kelpoisuusvaatimusten mukainen koulutus, riittäväksi katsottu perehtyneisyys haettuun tehtävään ja tekniseen toimialaan. Lisäksi vaakakupissa painoivat aiempi kokemus rakennusvalvonnan työtehtävistä sekä menestyminen haastatteluissa.

Haastatteluprosessissa olivat mukana rakennuspäällikkö Ari Lindgren, tekninen johtaja Mönkölä, teknisen lautakunnan puheenjohtaja Ilari Suuronen sekä teknisen lautakunnan varapuheenjohtaja Jarmo Liukkonen.

– Risto Salonen aloittaa työskentelyn Joutsan kunnan palveluksessa näillä näkymin tammikuussa. Meillä on tahtotilana, että tarvittaessa voimme myydä rakennustarkastajan palveluksia myös muille kunnille, linjaa tekninen johtaja Mönkölä.

Janne Airaksinen