Lions Club Joutsa on päättänyt lahjoittaa varavoimasähkön tuottamiseen tarkoitettuja siirrettäviä aggregaatteja Ukrainaan. Klubi rahoitti kahden laitteen hankinnan, yhteissummaltaan 1.600 euroa. Teholtaan aggregaatit ovat 4–8 kW.

Ukrainan sähköntuottamiseen tarkoitettu infrastruktuuri on Venäjän jatkuvien hyökkäysten kohteena, ja tuhot ovat mittavia, eikä energiahuolto enää toimi luotettavasti. Suomen Lions-klubit keräävät varoja hankkiakseen yhteensä 100 aggregaattia kouluille ja lastentarhoille Kiovan, Tsernivin, Sumyn ja Tserkasyn alueille.

Kannettavilla aggregaateilla voidaan pitää toiminnassa jääkaappeja, pakastimia, valoja ja jossain määrin lämmitystäkin. Laitteiden koko erä pyritään saamaan perille ennen joulua.

– Tietojeni mukaan ensimmäinen 20 varavoimalaitteen erä on jo hankittu ja parhaillaan lähdössä kohti Ukrainaa, kertoo LC Joutsan presidentti Petri Liukkonen.

Janne Airaksinen

Tagged with →