Viikolla 44 yhtenäiskoulussa oli Hyvinvointiviikko. Me yläkoululaiset teimme vahvuustestit, joista selvisi jokaisen oppilaan omat vahvuudet. Vahvuuksia tutkimme viikolla erilaisilla vahvuustunneilla. Lisäksi meidät oppilaat jaettiin vahvuuksien mukaan ryhmiin, joissa teimme posterin oman ryhmän vahvuudesta. Vahvuuksien tutkiminen oli meidän mielestämme mielenkiintoista.

Ysit vierailivat viikon aikana Gradialla Jyväskylässä. Kasit ja seiskat tutustuivat viikon aikana paikalliseen kahvilaan. Lisäksi 4H-yhdistys kävi pitämässä koulun seiskoille Suurmestarin.

Loppuviikosta kävimme pitkospuuretkellä. Retken aikana pohdimme puissa olevia, hyvinvointiin liittyviä kysymyksiä. Pohdimme muun muassa sitä, mikä tekee minut epävarmaksi. Retkeltä mieleen jäi märät kengät ja hyvä pulla.

Mielestämme viikossa parasta oli se, ettei ollut niin paljon normaaleja oppitunteja. Jokapäiväinen omavalintainen tunti oli eniten meidän mieleemme. Vapaavalintaisella tunnilla pelasimme pesäpalloa, kävimme salilla, lanitimme, rakentelimme robotteja, otimme päikkäreitä, piirtelimme ja teimme läksyjä. Oli todella kivaa valita itselle mieluista tekemistä.

Toivoisimme, että näitä viikkoja olisi koulussa enemmän. Vapaamman viikon aikana sai rentoutua, nauttia ja oppia erilaisia asioita.

Ida Saari, Mariamu Sissoho, Josefiina Rantanen ja Vilma Reponen

Koulun hyvinvointiviikon puitteissa Valklammen pitkospuulenkillä oli ajatuksia herättäviä kysymyksiä kaikkien siellä kulkevien pohdittavaksi.

Maailman paras viikko koulussa!

Koulussa oli hyvinvointiviikko. Maanantaina esiintynyt Klovni Dodo oli hassu ja kiva. Dodo soitti eri instrumentteja, esimerkiksi pientä ukulelea. Kun Dodo soitti rumpuja, niin taustalta kuuluikin samat äänet kaikuna. Dodo säikähteli niitä soittimia ja lopuksi trumpetti pieraisi.

Me käytiin liikkasalissa rentoutuksessa, jossa maattiin patjoilla ja JBL-kaiuttimesta kuului outoa tarinaa. Se oli vähän rentouttavaa.

Keskiviikkona mentiin pitkospuille. Puissa oli lappuja ja niissä oli tehtäviä, joissa piti miettiä, vaikka sitä, mikä kuormittaa. Retken lopuksi syötiin pullaa ja kaakaota.

Teimme seinälle voimajulisteet, joissa piti miettiä omia unelmia, iloja ja tukijoita. Lökö- ja herkkupäivänä sai tuoda kouluun pehmolelun ja herkkuja. Sai olla yövaatteet päällä ja katsoimme ohjelmaa koululaisista ja mietittiin, miltä niistä tuntui.

Viikko oli tosi kiva ja hauska, kun katsottiin videoita ja päästiin retkelle. Maailman paras viikko koulussa! Oli mukavaa, kun sai hetken levätä, eikä tarvinnut koko aikaa miettiä kouluasioita. Se oli kakkosluokan historian paras viikko.

Joutsan yhtenäiskoulun 2B-luokka

Yläkuva: Yläkoulun oppilaat selvittivät hyvinvointiviikon aikana omia vahvuuksiaan, joista perjantaina tehtiin ryhmätöinä omat julisteet.