ICT- ja tietoliikenneyritys MPY vahvistaa asemiaan Joutsassa. Sekä MPY että Keski-Suomen Valokuituverkot Oy (KSVV) ovat rakennuttaneet valokuitutekniikkaan perustuvaa viestintäverkkoa Joutsan taajama-alueella. 11.11.2022 allekirjoitetulla sopimuksella MPY hankki KSVV:n rakennuttaman ja omistaman viestintäverkon Joutsan taajama-alueella.

Kaupan myötä KSVV:n taajamaan rakennuttaman verkon sekä MPY:n rakennuttaman verkon osan palveluiden toimittajaksi tulee MPY. KSVV:n Joutsan taajamassa sijaitsevien asiakkaiden yhteydet pyritään siirtämään MPY:lle vielä vuoden 2022 aikana ja ajankohdat sovitaan asiakaskohtaisesti. Tavoitteena on, että MPY kykenee tarjoamaan nopeat valokuituun perustuvat internetyhteydet koko Joutsan taajama-alueella kesällä 2023.

– Valokuituverkko on alueen elinvoimaisuuden kannalta hyvin tärkeä, ja kaupan myötä MPY:n kuituverkon kattavuus laajenee merkittävästi Joutsan alueella. MPY:n omaa valokuituverkkoa on rakennettu Joutsan alueella jo aiemmin ja juuri solmitun kaupan myötä Joutsan alueen kuiduttamisaikataulu nopeutuu noin vuodella, iloitsee MPY:n toimitusjohtaja Juha Häkämies.

– Saimme MPY:ltä tarjouksen Joutsan keskustaajama-alueen valokuituverkosta, johon päätimme tarttua. Kauppa antaa mahdollisuuden investoida voimakkaammin muualle toiminta-alueellemme”, kertoo KSVV Oy:n toimitusjohtaja Janne Paunonen.

MPY on toteuttanut kuitupohjaista tietoliikenneverkkorakentamista jo vuodesta 1988 alkaen pääosin Etelä-Savon alueella. Nopeille internetyhteyksille on yhtiön mukaan yhä enemmän tarvetta tulevaisuudessa, sillä verkon kautta tarjottavien ja käytettävien palveluiden määrä lisääntyy vuosi vuodelta.

– Joutsassa valokuidun kysyntä on ollut kovaa ja alueen asukkaat sekä yritykset ovat toivoneet MPY:ltä yhteyksien kehittämistä ja verkon alueellista laajentamista edelleen. Kaupan myötä pystymme tarjoamaan alueen asiakkaille, yrityksille sekä myös alueelle muuttaville Ukrainan pakolaisille entistä paremmat yhteydet muun muassa palveluiden tuottamiseen, opiskeluun ja yhteydenpitoon, summaa Häkämies.

Janne Airaksinen

Yläkuvassa on MPY:n toimitusjohtaja Juha Häkämies.

Tagged with →