Viime viikolla Joutsan yhtenäiskoululla pidettiin infotilaisuus hyvinvointialueelle siirtymisestä. Tilaisuutta vetänyt Hyvaks HR-valmistelija Simo Oksanen kertoi paikalle olleille kuntalaisille ja viranhaltijoille ajantasaista tietoa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen palveluista.

Eniten kysymyksiä herättivät kunnan tekemät vuokrasopimukset toimitiloista, hammashoitolan jonotusajat tulevaisuudessa sekä se, miten muutos näkyy kansalaisille 1.tammikuuta 2023 alkaen.

– Lähtökohtaisesti hyvinvointialueella pyritään palvelemaan asukkaita kokonaisvaltaisemmin ja entistä asiakaslähtöisemmin. Esimerkkinä laaja-alaisen sote-keskuksen palvelut, joista tullaan jatkossa tarjoamaan aiempaa laajemmin sekä sosiaali- että terveyspalveluita, ja toisaalta tuomaan erityistason palveluita (esim. erikoislääkärin konsultaatio/tutkimukset) asukkaita lähemmäs sotekeskuksiin. Haastetta riittää sovittaa 22 kunnan ja noin 273.000 asukkaan toiminnot yhdeksi isoksi kokonaisuudeksi, jossa resursseja jaetaan tasavertaisesti ympäri Keski-Suomea, tiivisti Oksanen.

Tilaisuus myös striimattiin kunnan Youtube-kanavalle, jossa parhaimmillaan oli linjoilla samanaikaisesti 17 katsojaa.

Jonna Keihäsniemi

HR-valmistelija Simo Oksanen kertoi kuntalaisille infoa hyvinvointialueelle siirtymisestä.