Syksy tuo väistämättä meille tänne pohjolaan pimeän vuodenajan. Aurinko ei harmaan pilven takaa pääse meitä ilahduttamaan ja lunta ei vielä ole maassa heijastamassa valoa. Tämä vuodenaika kieltämättä vaikuttaa myös monen suomalaisen vireystilaan, allekirjoittaneeseen myös. Voisin kuvailla tätä jopa tietynlaiseksi horrostilaksi, jossa elintoiminnot mukautuvat valon määrän mukaan.

Me, jotka tällaista koemme, voimme vain muistella kesän pitkiä valoisia päiviä tai odotella uuden kesän saapumista. Sitä valoa, joka sai koko kehomme ja mielemme virkeäksi. Voimme käyttää myös tekniikkaa hyväksemme ja hankkia kirkasvalolamppuja nostamaan vireystilaamme valon vaikutuksella.

Elämämme varrella koemme myös harmaita jaksoja, jolloin kaikki ilo ja ihanuus tuntuu olevan poissa. Olemme ikään kuin ajautuneet pois valon virvoittavasta vaikutuksesta omasta valinnastamme tai olosuhteiden ohjaamana. Muistelemmeko tämän keskellä ehkä lapsuutta tai jotain mennyttä aikaa, jolloin elämässämme oli valoisaa. Hankimmeko jotain keinotekoista ja väliaikaista piristystä elämäämme, mikä hetkeksi voisi antaa valoa taipaleellemme?

Jeesus kutsui kaikkia osalliseksi Hänen suurenmoisesta valostaan, elämän valosta.

”Jeesus puhui taas kansalle ja sanoi: ”Minä olen maailman valo. Se, joka seuraa minua, ei kulje pimeässä, vaan hänellä on elämän valo.”” Joh. 8:12.

Tämä valo on kaiken elämän takana olevaa kaikkivaltiaan Jumalan läsnäoloa. Sitä emme voi näillä silmillämme nähdä, mutta sydämemme silmin voimme sen kokea ja aistia elämässämme. Tämä valo loistaa, vaikka kokisimme elämässämme harmaita ja synkkiä hetkiä. Sen olemassaolo ei ole sidoksissa ympäristön olosuhteisiin, eikä niiden vaihteluihin. Tietoisuus siitä, että tämä valo asuu sisimmässämme antaa elämän askeleille selkeän tarkoituksen. Sen valon alaisuudessa näemme, että meillä on parempaa edessäpäin ja elämä onkin merkityksellistä kaikista vaikeuksista huolimatta.

Jeesuksen antamat lupaukset ovat edelleen voimassa Hänen seuraajilleen. Anna juuri tähän elämäsi tilanteeseen Jeesuksen tulla valoksi. Rukoile ja pyydä Häntä valaisemaan elämääsi. Seuraamalla häntä, varjojen vaikutus menettää voimaansa, koska valo ympäröi ja täyttää sinut kokonaan ja koet valon virvoittavan voiman.

Markus Vilpponen

Tammijärven helluntaiseurakunta

Tagged with →