Olipa miellyttävää kuulla, että Joutsan uunituoreen teknisen johtajan Arttu Mönkölän mielestä kunnallisiin ratkaisuihin sekä toiminnalliseen keskiöön tulee saada entistä enemmän joustavuutta, järkevyyttä, ketteryyttä ja yhteisen edun huomioimista. Mönkölä pääsi soveltamaan tätä mainiolta kuulostavaa periaatettaan heti ensimmäisellä teknisen johtajan työviikollaan hoitamalla nohevasti lisäaikaa tämän syksyn maksuttomille Joutsan ja Leivonmäen risuviikoille.

Yleensä kun on totuttu enemmänkin siihen, että päätökseen, linjaukseen tai sellaisen tulkintaan ahdasmielisesti vedotaan ja siihen usein jopa hirttäydytään, vaikka tilanne edellyttäisi jotain ihan muuta – nimenomaisesti joustavaa menettelyä. Viran- tai toimenhaltijalta vaaditaan uskaliaisuutta ottaa vahvaa, näkyvää ja edistyksellistä roolia, koska tunnetusti huomattavasti vähemmällä pääsee kun tyytyy hissuttelemaan ja pitämään matalaa profiilia. On kuitenkin sanottua, että rohkea rokan syö. – Toivotaan Artulle uuteen ja varmasti haastavaan pestiinsä parhainta menestystä. Ainakin alkumetrit vaikuttavat oikein lupaavilta.

  Rokasta johdannaisena, että melkoinen soppa kiehuu Luhangassa: siellä kattilaan on herneiden sijasta tosin survottu tuulivoimaa, solmuun mennyttä kunnallista päätöksentekoa, kunnanjohtajaa, tarkastuslautakuntaa, tilapäistä valiokuntaa, Rantatietä, kyläkauppaa ja muita yritystoimintoja, ja tapiksi hyppysellinen matkailuhanketta. – Suorastaan kuumottaa nähdä, miten tässä käy ja kenestä lopulta leivotaan tämän poikkeuksellisen mielenkiintoisen tuotantokauden MasterChef Luhanka!

Marko Nikkanen

Tagged with →