PERINTEISET pankkikonttorit, tai nykyisin ”palvelupisteet”, alkavat käydä vähiin Joutsan seudulla ja lähialueilla. Joutsassa on jäljellä vain yksi konttoriksi luokiteltava, eli OP Keski-Suomen palvelupiste Perttulan kauppakeskuksen suojissa.  Lisäksi Luhangasta löytyy vielä maakunnallisen OP:n kiinteä toimipiste. Näissä molemmissa asiakkaille tarjotaan ainakin toistaiseksi jopa harvinaiseksi käyviä kasvokkain soljuvia kassapalveluja – tosin vain kerran viikossa muutaman tunnin ajan, mutta kuitenkin.  

Säästöpankilla ei ole Joutsassa enää konttoria, eikä kohta myöskään Sysmässä. Molemmat pari vuotta sitten Helmi Säästöpankkiin yhdistetyn Sysmän Säästöpankin vahvat ja merkittävät toimipaikat ovat siis pian historiaa. Säästöpankin Joutsan konttorin laulu loppui viime vuodenvaihteessa ja nyt sama kohtalo on 30.11.2022 edessä Sysmän konttorilla. Tässä välissä Järvi-Hämeen Osuuspankki ehti laudoittaa Hartolan palvelupisteensä ovet ja ikkunat 31.10.2022.

”Yhdistyminen turvaa Säästöpankkihengen mukaisen pankkipalvelun Hartolan, Joutsan, Luhangan ja Sysmän asukkaille ja yrittäjille”, hehkutti elokuussa 2020 silloin viimeisiä hetkiään tavallaan itsenäisenä toimijana olleen Sysmän Säästöpankin toimitusjohtaja Ilkka Ahonen fuusiotunnelmissa.

Nyt Sysmän konttorin alasajon alla Helmi Säästöpankin toimitusjohtaja Henry Udd hakee tällekin, sinällään varmasti kovalle ratkaisulle perustetta, ymmärrystä ja myötätuntoa yleisestä pankkialan murroksesta ja muuttuneesta asiakaskäyttäytymisestä, rummuttaen samalla etätapaamisten helppoutta ja asiantuntijapalvelujen saatavuutta. Asuinpaikasta riippumatta. Tällaista, ajan hengen mukaista ”säästöpankkihengen” mukaista pankkipalvelua. Tosin samanmoinen henki se pihisee muillakin pankkiryhmillä.

Marko Nikkanen

Tagged with →