Itä-Päijänteen riistanhoitoyhdistyksen hirvenhaukkumestaruus 2022 kilpailtiin 19.10. Joutsassa, koekeskuksena toimi Mieskonmäen metsästäjien Pajutupa. Kokeeseen osallistui kuusi Itä-Päijänteen alueella metsästävää koiraa ohjaajineen ja heistä viisi kilpaili rhy:n mestaruudesta.

Tämänvuotisesta haukkumestaruuskilpailusta muodostui kovatasoinen ja tasainen. Riistanhoitoyhdistyksen mestaruudesta käytiin kova kilpailu, kaksi ensimmäistä koiraa haukkui tasatuloksen 91 pistettä. Pitemmän haukkuajan perusteella voittajaksi ja rhy:n mestariksi tuli jämtlanninpystykorvanarttu Mustikkaharjun Ewe, omistaja Matti Haapala Joutsasta. Mestaruus oli Ewelle kolmas peräkkäinen.

Hyvän vastuksen antoi toiseksi sijoittunut harmaa norjanhirvikoirauros Kölöperin Vili, omistaja Antero Utter Joutsasta. Kolmanneksi rhy:n kilpailussa sijoittui harmaa norjanhirvikoiranarttu Hepovaaran Vida 88 pisteellä, omistaja Jaakko Rönkkä Jyväskylästä.

Kokeen kovasta tasosta kertoo se, että kaikki kokeeseen osallistuneet koirat haukkuivat ykköstuloksen. Kokeen onnistuneista järjestelyistä vastasi Mieskonmäen metsästäjät. Järjestäjä kiittää kaikkia koemaastoiksi alueitaan luovuttaneita.

Tulokset: 1) Mustikkaharjun Eve 91p. om. Matti Haapala, Joutsa, 2) Kölöperin Vili 91p. om. Antero Utter, Joutsa, 3) Hirvirannan Simpa 90p. om. Matti Pölkki, Porvoo, 4) Hepovaaran Vida 88p. om. Jaakko Rönkkä, Jyväskylä, 5) Nopinkallion Jeni 86p. om. Kalle Nummelin, Jyväskylä, 6) Hirvirannan Sami 79,50p. om. Matti Onali, Joutsa.

Jyrki Ilmonen