Joutsan kunnanhallitus on päättänyt käynnistää kunnan omia henkilökuljetuksia koskevan kilpailutuksen. Nykyiset kuljetussopimukset umpeutuvat ensi vuoden aikana.

Kilpailuttaessa nykyisiä sopimuksia viisi vuotta sitten eri hallintokuntien kuljetustarpeita yhdisteltiin muun muassa kustannussyistä. Hyvinvointialueiden aloittaessa toimintansa ensi vuoden alussa tilanne palvelujen hankkimisessa muuttuu, ja kunnan omien toimintojen osalta henkilökuljetuksissa jäävät jäljelle koulukuljetukset, ajoittain tilattavat palvelukyydit esimerkiksi retkille ja tapahtumiin sekä liikuntaryhmien tarvitsemat kuljetukset. Äskettäin päivitetyn ruokapalvelujen kuljetussopimuksen kilpailuttamiseen kunnassa ei ole tarvetta.

Maanantaina asiaa käsitellyt kunnanhallitus päätti kilpailuttaa pitkäkestoiset henkilökuljetussopimukset 1.8.2023 alkaen. Tavoitteena on toteuttaa kilpailutus ennen ensi kesäkuuta, jotta hyväksyttyjen tarjousten tehneiden yritysten kanssa ehditään tehdä reittisuunnittelu ajoissa.

Tarja Kuikka