Joutsan Päiväkeskusyhdistys ry jää ilman kunnalta toivomaansa vuokra-avustusta. Joutsan kunnanhallitus päätti maanantaina, ettei yhdistykselle makseta sen anomaa avustusta, jota se pyysi pystyäkseen maksamaan Länsitiellä sijaitsevan toimitilansa vuokran. Yhdistyksellä on toimitilassaan kirpputori, jonka tuotto ei yhdistyksen mukaan riitä kattamaan tilan vuokrakuluja.

Päiväkeskusyhdistys lähestyi vuokra-avustusanomuksellaan alun perin perusturvalautakuntaa, mutta lautakunta pyysi yhdistykseltä selvitystä tämän taloudesta ja rahankäytöstä, sekä henkilömäärästä, jonka yhdistys on työllistänyt kuntouttavan työtoiminnan merkeissä viime ja tänä vuonna.

Yhdistys selvitti asiaa, minkä jälkeen perusturvalautakunta siirsi vuokra-avustusanomuksen kunnanhallitukselle. Siirron perusteena oli se, että perusturvan toimiala siirtyy ensi vuoden alusta Keski-Suomen hyvinvointialueelle, ja lautakunnan päätösvallan alla olleet rahastovarat jäävät kunnan käyttöön. Kunnanhallitus kuitenkin siis päätti, ettei päiväkeskusyhdistykselle makseta vuokra-avustusta.

Tarja Kuikka