Luhangan kunnanhallitus käsitteli kokouksessaan tilapäisen valiokunnan asettamista 26.9. Kunnanhallitus päätti esittää valtuustolle tilapäisen valiokunnan asettamista esityksen mukaisesti. Kyseisessä kokouksessa asian käsittelyssä tapahtui kuitenkin muotovirhe, koska Eino Polvela ja Juhani Räsänen olivat asian käsittelyssä esteellisiä.

Kunnanhallitus käsitteli asiaa uudemman kerran kokouksessaan 17.10. Kokouksessa puheenjohtaja Hilkka Weijo (kok.) totesi tarkastuslautakunnan jäsenten Polvelan ja Räsäsen olevan esteellisiä käsittelemään asiaa. Aki Virtaniemi (kok.) esitti, että Polvela ja Räsänen eivät olisi esteellisiä.

Asiasta suoritettiin äänestys. Puheenjohtajan esitystä esteellisyydestä kannattivat Pirkko Vilkman (kesk.), Antti Huttunen (sdp.), Antti Aro (ps.), Marja-Leena Nurminen (kesk.) ja Pentti Haverinen (kesk.). Virtaniemen esitys ei saanut kannatusta.

Äänestyspäätöksellä 6–1 Polvela ja Räsänen poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Kunnanhallitus päätti kumota aiemmin asiasta tekemänsä päätöksen ja esittää uudemman kerran valtuustolle tilapäisen valiokunnan asettamista.

Jonna Keihäsniemi