Viime aikoina on Joutsan kunta nostettu esiin eri medioissa. Erityisen laajasti kunnastamme uutisoitiin Baana22 -harjoituksen yhteydessä. Jopa keskieurooppalaiset tietotoimistot noteerasivat ilmavoimiemme harjoituksen. Se kertoo tietysti jotain vallitsevasta rauhattomuuden ajasta, mutta toisaalta myös siitä, että suomalaista puolustustahtoa arvostetaan ja siitä ollaan laajemminkin kiinnostuneita. Pienet pisteet siitä myös pienelle kunnallemme. Arvokasta julkisuutta se!

 Julkisuutta olemme saaneet myös hieman toisenlaisessa kontekstissa. Arvostan kovasti ilmaisuvoimaista ja rikasta äidinkieltämme ja erityisesti niitä, jotka osaavat kieltämme käyttää sarkastisen huumorin vaikeassa lajissa. Paikallisen murskaamoyrittäjän oivallus nimetä jätevedenpuhdistamon liepeillä oleva kiinteistönsä Peräaukoksi, osoittaa harvinaista kielellistä ymmärrystä ja huumorintajua. Nostan sille hattua!

Paikallisesti Peräaukon hanke on tosin aiheuttanut loivaa ummetusta. Toivotaan, että lääkkeet löytyvät ja suolen toiminta saadaan vakautettua ilman isompia ripulin roiskeita…

 Murskaamon lupa-asiassa saimme kuitenkin pakaroiden välistä pössähtävää julkisuutta mm. Iltalehden artikkelissa 18.9. Veikkaanpa, että Iltalehden ”klikkijournalistit” innostuivat aiheesta kirjoittamaan tuon tontin poikkeuksellisen nimen vuoksi. Valtakunnallista merkitystä uutisella ei ole ”paskan vertaa”. Usein käytetty sanonta kuitenkin on, että kaikki julkisuus on hyvää julkisuutta. Voimme siis toivoa, että Iltalehden journalistinen ryppyreikä kakki Joutsalle kikkareen myönteistäkin julkisuutta!

 Edellä kirjoitettuun viitaten, käytän vielä pakinoitsijan laajaa ilmaisuvapautta ja heitän lopuksi ilmoille verrattoman ajatuksen tai aivopierun! Kannattaisikohan kuntapäättäjien heittäytyä villin markkinointihenkiseksi ja muuttaa yrityspuisto Nuolen nimeä?

 Koska yrityspuiston näyttävin alue rantoineen paljastaa itsensä kohti eteläisen Suomen varakkaita tontin ostajia, voisi nimi olla iloisen houkutteleva ja ryhdikkäästi julkisuushakuinen ”Etuveitikka!”

Vai olisiko karun arkinen ja todellisuutta hyvin kuvaava ”Hukkaviiva” sittenkin parempi?

Tästä konsultaatiosta en veloita kunnalta euroakaan!

Jouni Lavia

Tagged with →