Influenssarokotukset käynnistyvät Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella marraskuussa. Influenssarokotteella rokotetaan sairaanhoitopiirissä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kansallisen ohjeen mukaan heitä, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle rokotuksesta on merkittävää hyötyä.

 Maksuton influenssarokote tarjotaan raskaana oleville naisille, 65 vuotta täyttäneille, puolesta vuodesta kuuteen ikävuoteen oleville lapsille, sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluville, varusmiespalveluksensa aloittaville miehille ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittaville naisille, potilastyötä tekevälle sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstölle ja erittäin vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiirille.

Viimeksi mainitulla tarkoitetaan henkilöitä, jotka asuvat erittäin vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden kanssa samassa asunnossa tai ovat viikoittain heidän kanssaan kasvokkain tekemisissä.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kunnat aloittavat riskiryhmiin kuuluvien asiakkaidensa rokottamisen marraskuun alussa. Kunnat tiedottavat alueellaan, milloin, mistä ja miten influenssarokotteen saa. Sairaanhoitopiirin mukaan influenssarokotteen yhteydessä on mahdollista saada myös koronarokotteen tehosteannos, jos edellisestä koronarokotteesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Tarja Kuikka