Joutsan kunta jatkaa ensi vuonna omaishoitajien tukemista hyvinvointipalvelujen tarjoamisen merkeissä. Kunta on jo muutaman vuoden ajan tarjonnut jokaiselle joutsalaiselle omaishoitajalle tietyn määrän paikallisilta palveluntuottajilta hankittavia, omaishoitajan itse valitsemia hyvinvointipalveluja.

Joutsan kunnanhallitus on päättänyt, että hyvinvointipalveluja hankitaan omaishoitajille ensi vuonna saman verran kuin tänä vuonna eli enintään kuusi henkilöä kohden. Hankintaan on aiemmin käytetty Taimi Salokosken ja Reino Järvisen rahaston varoja, ja myös ensi vuonna aiheutuvat kustannukset maksetaan rahastovaroista.

Kunnan tarjoamia hyvinvointipalveluja käytti viime vuonna 44 omaishoitajaa, joille kustannetut yhteensä 160 hoitokertaa toivat kunnalle runsaan 7.700 euron kustannukset. Tänä vuonna tammikuun alun ja kesäkuun lopun välisenä aikana hoitokertoja on kustannettu 49 henkilölle yhteensä 71 kappaletta. Hintaa tästä on kertynyt runsaat 3.500 euroa.

Tarja Kuikka