Oletko koskaan nyppinyt kukan terälehtiä hokien samalla vuoron perään; rakastaa, ei rakasta, rakastaa?  Ja siinä samalla toivoen, että viimeisen terälehden kohdalla jää sanaksi ”rakastaa”, jotta voisit olla varma siitä, että ihastuksesi kohde tuntee samoin sinua kohtaan kuin sinä häntä kohtaan.

Muistan, että joskus nuorena näin tuli tehtyä ja revittyä myös uutta kukkaan niin kauan kunnes vastaus oli mieleinen. Ajattelepa jos Jumala kävisi samanlaista neuvottelua terälehtien avulla siitä, että rakastaako meitä vai ei. Joidenkin osalle tulisi rakkautta ja toiset jäisivät ilman.

Onneksi näin ei ole. Hän on luvannut rakastaa meitä kaikkia ja vieläpä juuri tällaisena kuin olemme. Tämä Jumalalta saamamme rakkaus synnyttää meissä rakkautta, koska se on rakkautta, joka kumpuaa Jumalasta ja hänen hyvästä tahdostaan ihmisiä kohtaan. Se on rakkautta, joka on tarkoitettu jaettavaksi kaikille; itseäni ja lähimmäistäni kohtaan sekä Jumalaa kohtaan.

Se on rakkautta, jossa haluamme tehdä toisillemme hyviä tekoja. Rakkautta, joka antaa anteeksi. Rakkautta, joka katsoo suoraan ja näkee toisen ihmisen. Rakkaus voi muuttaa maailmaa, varsinkin jos kaikki toimisimme niin kuin Jeesus on meitä kehottanut; rakasta Jumalaa ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.

Tähän Jeesuksen kehotukseen sisältyy kymmenen käskyn ydin; rakasta ja jaa rakkautta. (Matt. 22:34-40) Rakkaus muuttaa maailmaa! Voit rukoilla ensi sunnuntain rukouksen sanoin: Rakas taivaallinen Isä, sinä olet antanut meille pyhät käskysi elämän omaksi laiksi. Ilman apuasi emme kuitenkaan taivu tahtoosi eikä meistä ole täyttämään rakkautesi lakia. Pyydämme Pyhää Henkeäsi oppaaksi, että rakastaisimme sinua yli kaiken ja löytäisimme tien lähimmäisen luo. Kuule meitä Poikasi Jeesuksen Kristuksen, meidän Herramme tähden. Aamen.

Annika Oksanen

nuorisotyönohjaaja

Joutsan seurakunta

Tagged with →