Petri Hentinen kuoli 25.9.2022 Joutsassa vakavan sairauden uuvuttamana. Hän syntyi 16.8.1967 Joutsassa Ala-Taipaleen tilan nuoren parin Pekan ja Tertun esikoiseksi. Perheeseen syntyi myöhemmin veli Marko ja sisko Johanna. Lapsuusaika maalaistalossa opetti monenlaiseen työn tekoon, mutta aikaa riitti mm. metsästykseen, ravustukseen, yleisurheiluun sekä palloilulajeihin.

Lukion jälkeen Pete päätyi liikunnanohjauksen kurssien jatkoksi opiskelemaan rakennusmestariksi. Valmistuttuaan vuonna 1998 hän aloitti mittavan työuran työnjohtajana Insinöörityö Hentinen Oy:ssä. Itä-Hämeen alueelta löytyy tänä päivänä suuri määrä koteja, kouluja ja muita rakennuksia Peten perintönä jälkipolville. Työntekijöiden keskuudessa Pete oli arvostettu ja pidetty henkilö; erityismainintana työntekijöille järjestetyt pilkkikisat ja saunaillat, välillä vanhempiensakin mökillä Suonteella.

Kesäisen pihalentopallon parista löytyi rinnalle puoliso Tanja. Lasten, Santerin ja Veeran, synnyttyä oma koti rakentui lapsuuskodin lähelle Uimaniemelle. Sieltä tie vei tiuhaan kirkonkylälle töiden ja harrastusten pariin. Kotinurkilta hän lähti usein myös lähimetsiin samoilemaan tai metsästämään. Syksyt hän vietti hirvimetsällä omien koirien ja tutun metsästysporukan kanssa.

Tärkeässä mökkisaaressa Pete vietti aikaa perheen ja lähisuvun kanssa. Petellä oli hyvin kattava yleistietous, jota hän ammensi lukemalla etenkin historiaan ja yhteiskuntaan liittyviä kirjoja sekä seuraamalla tarkasti uutisia ja urheilumaailmaa; Trivial Pursuitissa hän oli voittamaton pelikaveri.

Harrastuksista näkyvimpänä Petri toimi Joutsan Seudun Pallossa, joka menetti hänessä monipuolisen ja taitavan toimijan. Lähes 40 vuoden aikana hän ehti pelata, valmentaa junioreita ja aikuisia sekä toimia seuran johdossa. Hänen 16-vuotiaana alkaneen lentopallouransa aikana joukkue nousi 4-sarjasta 2-sarjaan. Joukkueen ensimmäisenä koulutettuna valmentajana Petri olisi nostanut JoSePan ykkössarjaankin, mutta silloinen liian matala sali ei täyttänyt sarjan vaatimuksia.

Lentopallon kilpailutoiminnan hiivuttua Joutsassa Petri siirtyi jalkapallon ja futsalin pariin JoSePan tehtyä nousua kohti futsalin ylintä sarjatasoa. Innokas joukkueenjohtaja analysoi ja tilastoi joukkueen edesottamuksia penkin päässä. Petri toimi koko seuran puheenjohtajana vuosina 2010–2014. Urheiluseurassakaan hän ei viihtynyt keskipisteenä, vaan tarkkasilmäisenä henkilönä havainnoi ja pohti asioita, ja esitti mielipiteensä harkinnan jälkeen. Petrin työpanos pienen seuran eri lajien eteen oli mittava.

Petrillä oli myös sana hallussa, ja hän toimi Joutsan Seudun ja Itä-Hämeen avustajana kirjoittaen lehtiin osuvia juttuja JoSePan peleistä parinkymmenen vuoden ajan. Rakkaudesta palloilulajeihin kertoo myös se, että vielä muutama päivä ennen kuolemaansa hän oli tekonurmen äärellä katsomassa kauden viimeisiä jalkapallopelejä. Petrin poismeno koskettaa syvästi paitsi omaa perhettä ja sukua, myös laajaa ystäväpiiriä töistä ja harrastuksista.

Pauliina Paunonen

Ilkka Hentinen

Kirjoittajat ovat vainajan serkkuja

Tagged with →