Perusturvalautakunta on päättänyt siirtää Joutsan Päiväkeskusyhdistys ry:n sille esittämän vuokra-avustusanomuksen kunnanhallituksen käsittelyyn. Päätöksen perusteena on se, että perusturvan toimiala siirtyy ensi vuoden alusta Keski-Suomen hyvinvointialueelle ja lautakunnan päätösvallan alla olleet rahastovarat jäävät kunnan käyttöön.

Joutsan Päiväkeskusyhdistys pyysi aiemmin perusturvalautakunnalta vuokra-avustusta, jotta saisi maksettua Länsitiellä sijaitsevan toimitilansa vuokran. Yhdistyksellä on toimitilassaan kirpputori sekä erillisessä osassa SPR:n valmiusvarasto, ja kirpputorin tuotto on yhdistyksen mukaan tilan kuukausivuokraan nähden niin pientä, ettei se riitä kattamaan vuokrakuluja.

Syyskuun puolivälissä edellisen kerran koolla ollut lautakunta ei myöntänyt avustusta, vaan pyysi yhdistykseltä selvitystä tämän taloudesta ja rahankäytöstä, sekä henkilömäärästä, jonka yhdistys on työllistänyt kuntouttavan työtoiminnan merkeissä viime ja tänä vuonna. Viime viikolla lautakunta päätti siirtää vuokra-avustusanomuksen kunnanhallitukseen.

Tarja Kuikka

Lue myös:

JS 22.9.2022: Perusturvalautakunta haluaa selvityksen Joutsan Päiväkeskusyhdistyksen taloudesta