Tässäpä kisa, johon luulisi olevan tunkua seutukunnalta, mutta kilpakumppanitkin ovat kyllä kovaa laatua, tai oikeastaan mahdollisimman hyviä huonoudessaan. Suomen Kylät ry ja Suomen Tieyhdistys ry nimittäin lanseerasivat Suomen surkein kylätie -kuvakilpailun. Yhdistykset etsivät siis surkeimpia teitä maaseudulta ja kyliltä.

Maaseudun tiestön korjausvelka on kasvanut, ja huonokuntoisten teiden kilometrimäärät vain kasvavat joka vuosi. Nämä kaksi valtakunnallista yhdistystä aloittivat kuvakilpailun ja samalla tietenkin myös vaikuttamisen parempien kyläteiden puolesta. Suomen surkein kylätie valitaan yleisöäänestyksellä marraskuun 2022 aikana.

Äkkiseltään Sattumia-palstan toimitus muistelee, että Poikkitie, Niemistenkyläntie ja Marjotaipaleentie olisivat vahvoilla tässä kisassa. Ainakin jos aikojen saatossa toimitukselle kerrottua palautetta niiden kunnosta muistelee. Mustaa hevosta odotellessa, seudulla on nimittäin varmasti muitakin tietä, jotka nostavat ajoittain käyttäjiensä verenpainetta.

Nyt ei muuta kuin toimittamaan kuvia ja perusteluja kehnosta kylätiestä. Tarkemmat ohjeet Suomen kylät ry:n nettisivustolta.

Janne Airaksinen

Tagged with →