Poikkitiellä Leivonmäellä sattui viime viikon keskiviikkona iltapäivällä kaksi rekan ulosajoa. Onnettomuudet sattuivat Ilmavoimien Baana 22 -maantietukikohtaharjoituksen aikana, kun Nelostie oli harjoituksen takia Joutsassa suljettuna Korpilahdentien ja Pertunmaantien liittymien väliseltä osuudelta.

Ensimmäisessä, hieman ennen puoli kahta tapahtuneessa onnettomuudessa rekka ajautui ulos tieltä, mutta pysyi ojaan suistuessaan renkaillaan. Auto välttyi suuremmilta vahingoilta, ja myöskään henkilövahinkoja onnettomuudessa ei sattunut.

Jälkimmäinen onnettomuus sattui puoli viiden jälkeen muutaman kilometrin päässä ensimmäisen onnettomuuden tapahtumapaikasta. Rautatavaralastissa ollut puoliperävaunurekka suistui tieltä ojaan ja törmäsi ojassa oikea kylki edellä kallioon. Auton kylki vaurioitui niin, että polttoainetankki alkoi vuotaa ja myös auton renkaat vahingoittuivat ja osa niistä irtosi. Vaurioituneesta tankista valui polttoainetta maahan arviolta 300–400 litraa. Henkilövahingoilta kuitenkin vältyttiin.

Paikalle hälytetty palokunta teki onnettomuuspaikalla öljyvahinkojen vähentämiseksi muutaman padon, ja sai kerättyä öljyä nestemäisenä pois arviolta noin 100–150 litraa. Palokunnan tekemien välittömien pelastustöiden jälkeen vahingoittuneen maaperän käsittelyn jatkotoimenpiteet jäivät ympäristöviranomaisen ja tienpitäjän vastuulle.

Molemmat ojaan ajautuneet rekat olivat ulkomaan kilvissä.

Myös Rieskalantiellä sattui viime viikolla kiertotiejärjestelyjen aikana kaksi ojaanajoa.

Tagged with →