Pistelijä liikkui Joutsan keskustassa. Auton- ja polkupyöränkumeihin erikoistunut pistelijä oli naskaliksi arvioidulla työkalulla puhkonut kerrostalojen pihassa olleiden ajoneuvojen renkaita. Samoin kuin Liikekeskuksen nurkilla, missä erityisesti polkupyöränkumit olivat olleet vaarassa. Keskustan mainittujen kulkuneuvojen omistajat olivat perustaneet peräti yhdistyksen, joka oli palkannut tarkkailijan vartioimaan kumeja. Odotamme jännityksellä, mitä asiasta raportoidaan myöhemmissä paikallisaviisin numeroissa.

OK Päijätmaan Tammijärvelle rakentama uusi myymälä oli valmistumassa hyvää vauhtia. Harjannostajaisia juhlittiin, ja toimitusjohtaja Kauko Rintala totesi uuden myymälän korvaavan Päivölän, Ryyttylän ja Tammijärven vanhat myymälät. Rakennuksen myymäläosaa kuvailtiin ”supermarkettyyppiseksi”.

Joutsan seurakuntatalo oli uudenkarhea syksyllä 1972. Polemiikkia oli käyty rakennuksen sopivuudesta kirkkorinteeseen, mutta sen katsottiin vaimentuneen viimeistään siinä vaiheessa, kun istutukset valmistuivat.

Istutuksiin käytettiin lähes 300 erilaista puuta ja pensasta, lisäksi nurmikot ja käytävät entrattiin edustaviksi. Juhla-aukiolle pantiin laatat. Ilmeisen onnistunut työnjälki oli Matti Lyttisen, Ilmari Laastolan ja Kauko Solatien käsialaa.

Iso oli sekin 8-kiloinen hauki, jonka Vihtori Virtanen ja Viljo Talikka saivat Säynätjärvestä. Pedoksi nimetty kala oli 110 senttiä ja oli jäänyt verkkoon satimeen. Tästä uutisesta voi todeta, että paikallislehtien jutunaiheissa on tiettyä pysyvyyttä, vaikka vuosikymmenet vaihtuvat.

Janne Airaksinen

Tagged with →