Syyskuun lopulla järjestettävät Rutalahden syysmarkkinat ovat pitkä perinne, jonne saavutaan laajalta alueelta tapaamaan tuttuja, tekemään ostoksia ja nauttimaan monenlaisesta purtavasta. Lauantaina syysmarkkinat pidettiin 17. kerran, ja välissä on ollut kahden vuoden koronatauko.

Letkaliiterin ympäristössä tungeksineen ihmispaljouden ja autojen lukumäärän perusteella suosio oli kerrassaan valtavaa. Väkeä tuli paikalle niin paljon, ettei järjestelyistä vastannut Rutalahden Nuorisoseura pystynyt laskemaan edes tarkasti parkkialueita käyttäneiden autojen lukumäärää. Syysmarkkinat oli avoinna kello 10–14.

– Syysmarkkinat onnistui tosi hyvin, kerrassaan erinomaisesti. Meillä oli tarkoitus laskea autot, mutta niitä oli niin paljon, että jouduimme tyytymään arvioon. Mutta noin 600 autoa ja pari tuhatta kävijää, naurahtaa Rutalahden Nuorisoseuran puheenjohtaja Petri Haikkala kiittäen samalla kaikkia paikalle tulleita aktiivisuudesta.

Kyseessä saattaa hyvinkin olla ennätys kävijöiden määrässä. Joka tapauksessa Haikkala kertoo saaneensa hyvää palautetta niin asiakkailta kuin myyjiltäkin syysmarkkinoiden toteuttamisesta.

Myyjiä oli noin 70 paikalla. Talkoolaisia tarvittiin 35 henkeä, ja hyvin sujuneet liikenteenohjaus sekä paikoitusjärjestelyt olivat keskiössä markkinoiden onnistumisen kannalta.

– Sellainen uudistus tehtiin aikaisempiin kertoihin, että päästimme markkinavieraat vasta klo 10.00 myyntialueelle. Tämä tuli myyjien toiveista, sillä asiakkaat ovat joskus aikaistaneet saapumistaan niin varhaiseksi, etteivät myyjät ehtineet laittaa pöytiään kuntoon.

Janne Airaksinen

Yläkuva: Markkinavieraita tuli Rutalahden syysmarkkinoilla kerrassaan paljon, kuten tämäkin kuva otettuna kello 11.00 aikaan todistaa.

Myös Letkaliiterin sisätiloihin riitti runsaasti myyjiä ja asiakkaita.

Markkinamyyjiä oli paikalla noin 70.