Ilmavoimien Baana 22 -maantietukikohtaharjoitus alkoi 20.00 Nelostien sulkemisella. Liikenne Jyväskylän ja Lahden suuntiin on ohjattu mainitusta kellonlyömästä lähtien kiertotielle.

Nelostie on nyt suljettu Joutsassa välillä Korpilahdentien liittymä–Pertunmaantien liittymä aina perjantaiaamuun 30.9. klo 06.00 väliseksi ajaksi. Myös Tammihaaran tienoilta löytyy samanlainen sulku.

Tuona aikana valtatien liikenne ohjataan Keski-Suomen ely-keskuksen määrittelemille kiertoteille, ja välillä Jyväskylä–Lahti autoilijat ohjeistetaan käyttämään Kangasniemen ja Lievestuoreen kautta menevää reittiä. Käytettävissä on myös Leivonmäeltä Joutsaan johtava Poikkitie. Reiteille on kattava opastus.

Baana-22 -ilmasotaharjoituksen ajan suljettu tieosuus ja maantietukikohta ovat vartioitua sotilasaluetta, jossa liikkuminen on kielletty.

Varsinaisen lento-osuuden on tiedotettu alkavan maanantaina.

Janne Airaksinen

Yläkuva: Historiallinen hetki on tallennettu valokuvaksi. Ensi kerran sitten vuoden 1978 valtatie pannaan poikki Joutsan varalaskupaikalla pidettävän ilmasotaharjoituksen ajaksi. Kuvaussuunta on kohti Huttulaa Pertunmaantien risteyksen paikkeilla.

Tagged with →