Joutsan kunnan kotiin annettaviin palveluihin hankitaan lisää lääkeautomaatteja. Kotihoidon käytössä on niitä ennestään jo kymmenen, koska ensimmäiset viisi otettiin käyttöön alkuvuodesta pilottimielessä ja toiset viisi myöhemmin keväällä, kun pilottia päätettiin jatkaa tämän vuoden loppuun saakka.

Viime viikolla kokoontunut perusturvalautakunta päätti edelleen viiden uuden lääkeautomaatin hankinnasta. Hankinnan kustannukset, 3.500 euroa loppuvuodelta, lautakunta päätti kustantaa Saimi Vallasjoen rahastovaroista.

Lääkeautomaatti on palvelukokonaisuus, joka koostuu asiakkaan kotiin asennettavasta lääkeautomaatista ja automaatin sekä sen asiakkuustietojen hallintaan käytettävästä etähallintasovelluksesta. Automaatti valvoo lääkkeiden ottoa muistuttamalla asiakkaalle puheäänellä tai valomerkein, kun tämän on aika ottaa lääkkeet.

Jos lääkettä ei oteta, järjestelmä lähettää hälytyksen kotihoidon päivystysnumeroon, jolloin kotihoidon henkilökunta voi ohjata asiakasta lääkkeenotossa.

Tarja Kuikka

Kuva: JS Arkisto