Luhangassa ja sen lähiympäristössä ajettiin lauantaina historian toinen Reeti-Ralli. Muuramelaisen Yellow Racing Teamin järjestämä kansallisena kylärallina ajettu kilpailu koostui viidestä erikoiskokeesta, jotka ajettiin Judinsalossa, Lempäässä, Herapohjassa, Etu-Varmantiellä ja Rekolankylällä.

Päivän pisin ek oli lähes 18 kilometrin mittainen Lempää, jonka startti oli Papinmäessä ja maali Rantakyläntien päässä lähellä Tammijärventietä. Yhteismittaa erikoiskokeille kertyi 40,3 kilometriä.

Ralliin oli ilmoittautunut 134 autokuntaa, mutta 10 jäi pois ja 29 joutui jättämään lauantaina leikin kesken. Autot starttasivat reitille Luhangan torilta. Yleisö pääsi torilla kuulemaan kilpailijoiden mietteitä, kun Maarit Friberg ja Elina Lahikainen haastattelivat osanottajia ennen lähtöä. Reitin varrelle järjestetty huoltoalue oli Tammijärvellä Luhangan koulun kentällä.

Joutsalaisista Kari ja Tatu Mutkala ottivat nuotilla ajetussa Classic yli 1650cc -luokassa voiton, tosin luokan ainoana kilpailijana. Nuottiluokkien kokonaiskisassa sijoitus oli 27. Alla Mutkaloilla oli Opel Kadett 2.0 Gsi 16v.

Nuotilla ajetussa alle viisi kisaa ajaneiden aloittelijoiden luokassa Heikki Manninen oli kokonaistilanteessa kolmas. Parhaiten Manniselta ja jyväskyläläiseltä Joni Liukkoselta meni viimeisenä ajettu Rekolankylän erikoiskoe, jossa sijoitus oli myös kolmas. Kalustona Mannisella ja Liukkosella oli Bmw 316 compact.

Jukka Tanttu ja kangasniemeläinen Juha Kuparinen keskeyttivät kolmannella erikoiskokeella teknisen vian takia. Luhankalaisittain oman kylän poikia ei rallissa nähty Antti Aron ja Johannes Huuskolan jäätyä pois kisasta.

Kilpailunjohtaja Sami Heikkilä oli jälkeenpäin tyytyväinen. Ralli sujui hyvin, pahoilta ulosajoilta vältyttiin ja kuskit antoivat reitistä todella hyvää palautetta.

– Tietysti aina ollut hyvää palautetta, mutta nyt oli muutamia oikein ylistyssanoja, että näin se kyläralli pitää järjestää, Heikkilä kertoi.

Hän piti osanottajamäärääkin hyvänä, se oli selvästi isompi kuin esimerkiksi Tahko Rallissa viikkoa aiemmin. Hyvän osanottajamäärän taustalla Heikkilä arveli vaikuttavan sen, että Luhangassa ajetaan MM-ralliteitä, ja järjestäjätahollakin oli jo 10. ralli menossa.

Rallin järjestelyt teki Yellow Racing Teamin pieni porukka, mutta kisan toteutuksessa oli lauantaina Heikkilän mukaan lähemmäs 150 henkeä. Heikkilä kiitteli jälkeenpäin ek:t hoitaneita Tammijärven Tammea, Mieskonmäen kyläseuraa, Putkilahden Nuorisoseuraa, Hartolan porukoita ja Keuruun rallimiehiä. Lisäksi mukana oli paikallisia esimerkiksi liikenteenohjaustehtävissä kirkonkylällä.

Tarja Kuikka

Yläkuvassa Kari ja Tatu Mutkala sekä Elina Lahikainen.

Tagged with →