Lasten Lauantai -tapahtumaa vietettiin syyskuun puolivälissä Joutsan yhtenäiskoululla. Joutsan seurakunnalle tämä oli järjestyksessään kolmas Lasten Lauantai, jota se oli pääjärjestäjänä organisoimassa. Tällä kertaa mukana olivat MLL Joutsan yhdistys ja JoVoLi, joiden ulkotemppuradalta löytyi muun muassa keppareita, hyppyesteitä, keilarata ja frisbeepeli. Temppurata liikutti viittäkymmentä lasta, joten menoa riitti.

Kahvio tapahtumaan järjestyi Toivakka-Joutsan 4H:n kautta, joka oli saanut Leader -rahoitusta Mahdollisuuksia ja massia -hankkeelle. Näin 4H mahdollisti nuorelle kahvilayrittäjyyskokeilun. Innokas kokkaaja ja leipuri Dalia Elwan tarttui tilaisuuteen ja oli valmistanut kahvioon lasten mielestä hyvältä maistuvia sammakkosämpylöitä ja kuppikakkuja.

Koulun eteisaulan valtasi lastentarvikekirppis. Eräs alakouluikäinen myyjä oli jo pari viikkoa valmistautunut kirppikseen käymällä läpi omia pieneksi jääneitä vaatteita sekä leluja, joita oli valmis myymään eteenpäin. ”Hyvä rupeama, oli kiva olla mukana”, totesivat myyjät, joita oli reilu kymmenen. Ostosten välissä tavattiin tuttuja ja vaihdettiin kuulumisia.

Tapahtuma päättyi lastenmusiikkikonserttiin, jossa esiintyi Lekkerbergin Laulava Kylä. Kuva: Minna Laitinen

Seurakunta on mukana Vanhemmuuden tueksi -hankkeessa, jonka tiimoilta paikalle saatiin Kirkkohallituksen rahoituksen avulla Lekkerbergin Laulava Kylä. Muusikot pitivät ennen konserttia soitintyöpajan, jossa olikin valtava kuhina, kun lapset yhdessä vanhempiansa kanssa rakentelivat erilaisia upeita soittimia kierrätysmateriaaleista.

Tapahtuma päättyi lastenmusiikkikonserttiin, joka veti kuulijat mukaan tanssimaan ja musisoimaan.  Lämminhenkinen, iloinen ja hyväntuulinen tapahtuma keräsi reilut 100 kävijää.

Annika Oksanen
Milja Urkko

Yläkuva: Annika Oksanen