Leivonmäen kansallispuiston käyntimäärä on tänä vuonna tasaantunut koronavuosien kysyntähuipusta, mutta käyntejä on kirjattu silti enemmän kuin ennen pandemiaa.

Kansallispuistossa kirjattiin tänä vuonna tammikuun alun ja heinäkuun lopun välisenä aikana 15.307 käyntiä. Se oli neljänneksen vähemmän kuin vuonna 2021 vastaavalla ajanjaksolla, mutta yhdeksän prosenttia enemmän kuin pandemiaa edeltäneellä eli vuoden 2019 vastaavalla ajanjaksolla.

Vuosi 2020 oli koronapandemian myötä Suomen kansallispuistoissa ennätysvuosi, ja tuolloin myös Leivonmäellä tehtiin kävijäennätys – koko vuoden aikana yhteensä 37.600 käyntiä eli yli puolet edellisvuotta enemmän.

Metsähallituksen mukaan tänä vuonna erityisesti huhti-toukokuu oli Leivonmäen kansallispuistossa edellisvuotta hiljaisempi. Sen sijaan lumitalvi oli hyvä, ja helmi-maaliskuussa kunnan ylläpitämäretkilatu houkutti hiihtäjiä hangille.

– Leivonmäellä on tänä vuonna uusittu pitkoksia ja Niinisaaren kanoottilaituri. Myös Harjujärven esteettömän taukopaikan uudistustöitä on vielä viimeistelty. Pian alkaa Kirveslammen pysäköintialueen laajennustyö sekä Koskikaran kierroksen pysäköintialueen rakentaminen. Koskikaran kierroksella jo aiemmin valmistuneet kunnostustyöt ovat kasvattaneet reitin suosiota selvästi, Metsähallituksen syyskuun alkupuolella julkaisemassa tiedotteessa kerrotaan.

Tarja Kuikka