Joutsan kunta, Kiinteistö Oy Joutsan Vuokra-asunnot ja ICT-alan verkkopalveluyritys MPY Mikkelistä pääsivät keväällä 2022 sopimukseen valokuituliittymien toimittamisesta Joutsan kunnan omiin keskeisimpiin kiinteistöihin, lähes kaikkiin kunnan vuokra-asuntoihin, kuin myös taajamien sote-kohteisiin eli tulevan hyvinvointialueen käyttöön siirtyviin rakennuksiin.

Tämä merkittävä diili käytännössä sinetöi sen, että valokuituverkoston levittäytyminen Joutsaan sai roimasti lisää virtaa ja täysin uuden vaihteen. Tähän mennessä valokuituun on aina liittynyt jonkinasteisia epävarmuustekijöitä, mutta tällä erää mieli on selkeästi luottavaisempi.

Leivonmäellä elokuussa alkaneet maakaapelointityöt valmistuivat viime viikolla ja Joutsan keskustaajaman alueella valokuitukuokka isketään maahan tämän viikon aikana. MPY Telecomin verkkopäällikkö Jukka Lampisen mukaan kuitukaapeleita kaivetaan maahan niin pitkään kuin kelit antavat myöten eli ilmeisestikin talven koittoon asti, ja keväällä sitten homma jatkuu.

Urheilutermistöä lainaten: saatiin vihdoin viimein maalihanat ja ketsuppipullo auki!   

Marko Nikkanen

Tagged with →