Iäkäs henkilö löytyi eilen hukkuneena Pohjois-Suonteelta. Sivullinen henkilö löysi melko rannassa laiturin päässä veden varassa olleen vainajan iltapäivällä noin puoli kahden aikoihin ja teki asiasta ilmoituksen hätäkeskukseen. Paikalle saapui kaksi pelastuslaitoksen yksikköä ja yksi ensihoitoyksikkö sekä poliisi.

Sisä-Suomen poliisin tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Veli-Pekka Välisaaren mukaan vainaja oli löydettäessä vaatteet yllään, ja hänen käyttämänsä rollaattori oli rannalla ja jalkineet laiturilla. Sitä, putosiko henkilö laiturilta veteen, vai oliko hän lähtenyt uimaan, ja saiko hän mahdollisesti sairaskohtauksen, ei toistaiseksi tiedetä. Menehtymisestä oli kuitenkin ehtinyt kulua jo tovi.

– Henkilö on näyttänyt ja vaikuttanut siltä, että hän on ollut siinä vedessä jonkin aikaa. Eli ei ole kyse akuutista tapahtumasta, kertoo Välisaari.

Edellinen varma havainto henkilöstä tehtiin rikoskomisarion mukaan edellisenä iltana eli maanantaina, mutta sen sijaan tiistailta henkilöstä ei ole havaintoja hänen löytymistään edeltäneeltä ajalta.

Välisaari sanoo tapauksen kuolemansyyntutkinnan olevan parhaillaan käynnissä. Asiassa ei hänen mukaansa epäillä rikosta. Poliisi teki vainajalle paikan päällä ulkoisen tarkastuksen, ja sen perusteella ei ole Välisaaren mukaan tullut ilmi mitään esimerkiksi väkivaltaan liittyvää.

Tutkinnallisista syistä Välisaari ei kerro tarkempia tietoja esimerkiksi siitä, oliko hukkunut joutsalainen vai ulkopaikkakuntalainen, ja oliko kyse miehestä vai naisesta.

Tagged with →