Yhä vain talojen nurkista löytyy rintamamiesten kotiinsa sotamuistoiksi tuomia räjähteitä, kuten oheinen lukijan kuva osoittaa. Tästä räjähteestä ilmoitettiin aivan oikein heti poliisille, ja puolustusvoimat kävi noutamassa kranaatin pois tuhottavaksi.

Poliisi muistuttaa, että jos löytää jostakin sota-aikaiseksi räjähteeksi epäilemänsä esineen, siihen ei saa koskea, eikä sitä saa siirtää. Tämä on varotoimenpide, sillä on mahdollista, että iästään huolimatta nämä esineet voivat olla vaarallisia.

Poliisin tulee ottaa yhteyttä, ja he ohjeistavat jatkotoimenpiteistä. Puolustusvoimien edustaja hoitaa räjähteen turvallisesti pois löytöpaikalta.

Janne Airaksinen

Yläkuva: Tästä paikallisesta sotamuistosta ilmoitettiin poliisille, jonka jälkeen kranaatti haettiin puolustusvoimien toimesta hävitettäväksi.

Tagged with →