OP Keski-Suomen hallitus on 1.9. päättänyt aloittaa muutosneuvottelut henkilöstön edustajien kanssa. Muutosneuvotteluissa tarkastellaan Jyväskylän ulkopuolisten kassapalvelupisteiden tilannetta. Neuvottelut kestävät vähintään kuusi viikkoa, käytännössä lokakuun loppuun saakka. Suunnitelmissa ei ole henkilöstövähennyksiä, mutta neuvottelut voivat johtaa joidenkin kassapalvelupisteiden lakkauttamiseen.

OP Keski-Suomella on tällä hetkellä yhdeksän Jyväskylän ulkopuolista kassapalvelupalvelupistettä (Hankasalmi, Joutsa, Luhanka, Karstula, Laukaa, Pihtipudas, Saarijärvi, Viitasaari, Äänekoski). Muutosneuvottelujen kohteena on noin 15 näissä palvelupisteissä työskentelevää henkilöä. Vaikka henkilöstön vähentämistä ei kaavailla, joidenkin osalta työsuhteessa voi tapahtua olennainen muutos.

Palvelupisteissä ei ole työskennellyt vakituista henkilökuntaa viimeisen kolmen vuoden aikana, vaan sama henkilöstö on kiertänyt useammassa palvelupisteessä. Kassapalvelut ovat olleet tarjolla yhtenä päivänä viikossa, paitsi Pihtiputaalla kolmena aamupäivänä.

OP Keski-Suomella on tällä hetkellä noin 126.000 asiakasta.

Janne Airaksinen

Tagged with →