Rulla-ampumahiihdon MM-kisat käytiin Ruhpoldingissa 26.-28.8.2022. Perjantaina ohjelmassa oli supersprintti, jossa ensin hiihdettiin 3×1,5 kilometrin karsinta. 30 parasta pääsi finaaliin, jossa matkana oli yhteislähtö 5×1,5 kilometriä.

Joutsan Pommin ampumahiihtäjä Suvi Minkkisellä oli karsinnassa vähän huonoa tekemistä penkalla, tuli hidas makuuammunta ja siitä vielä kaksi ohilaukausta. Myös pystyltä tuli Minkkiselle yksi sakko. Minkkinen jäi lopulta 0,9 sekuntia finaalipaikasta, sijoitus 31.

– Sinällään positiivista, että heikollakin suorituksella 30 parhaan joukkoon pääsy oli noin lähellä. Mutta joka tapauksessa pettymys, että finaalipaikka jäi saamatta, kommentoi Minkkinen.

Lauantaina hiihdettiin pikakisa ja Minkkisellä oli tiedossa, että sunnuntain yhteislähtöön paikan lunastamiseen vaaditaan hyvä suoritus. Kaiken kaikkiaan pikakisa oli parempi; Minkkinen ampui 1+0 ja sijoitus 18.

Sunnuntain yhteislähtöön sai paikan 30 parasta kahden edellisen kilpailupäivän perusteella. Sunnuntaina Minkkisellä hiihto kulki näistä kisoista parhaiten, ammunta 1+0+0+1 ja loppusijoitus 7:s kovassa porukassa.

– Sunnuntain kisassa positiivista oli, että hiihto kulki ja pystyi viimeisellä kierroksella vielä sijoituksia nostamaan. Ammunnassakin sain hyvästä rytmistä kiinni ja pystyin tekemään nopeita suorituksia penkalla ilman, että osumat kärsivät liikaa. Molemmat ohilaukaukset olivat selkeitä omia virheitä, totesi Minkkinen.

– Kokonaisuudessaan kesäkisat näyttivät, että kunto on ihan hyvässä suunnassa menossa talvea kohti. Vähän ailahtelua suorituksissa oli, mutta se on ihan normaalia tässä vaiheessa kautta, kun kisarutiinia ei ole samalla tavalla kuin talvella, summasi Minkkinen.

Jonna Keihäsniemi

Tagged with →