Joutsalaislähtöinen hiihtäjä Veli-Matti Räsänen on tehnyt tulevalle kaudelle sopimuksen suomalaisen Ski Classics -tiimin, Team Kaskipuun kanssa. Räsäsen tavoitteena on kiertää suurin osa Ski Classics -kauden osakilpailuista.

Alustavan kisasuunnitelman mukaan Räsänen kilpailee talven aikana 7–8 Ski Classics kilpailuviikonlopussa, eli yhteensä kymmenessä kilpailussa. Joulu-tammikuussa kilpaillaan Keski-Euroopassa, minkä jälkeen helmi-maaliskuun kisat sijoittuvat Pohjoismaihin, pääasiassa Ruotsiin.

– Henkilökohtainen Ski Classics- kilpailujen määrä tulee hieman kasvamaan viime talveen verrattuna. Yksittäiset pääkilpailut kaudelle ovat isoimmat kilpailut, eli Marcialonga ja Vasaloppet. Yleisesti talven tavoitteena on hiihtää yksittäisessä Ski Classics- kilpailussa top25-joukkoon ja useamman kerran top30- joukkoon, summaa Räsänen.

Räsänen osallistui elokuun puolivälissä Team Kaskipuun aloitusleirille Vuokatissa, jossa kokoonnuttiin ensimmäisen kerran yhteen ja keskityttiin pääasiassa tasatyöntöharjoitteluun laadukkaissa maastoissa. Lokakuun puolivälissä tiimin ohjelmassa on kahden viikon yhteinen leiri Espanjassa.

– Team Kaskipuun riveissä hiihdän ensi kauden Ski Classics -kilpailut sekä mahdolliset muut kotimaiset massahiihtotapahtumat. Suomen Cup – ja SM-kisoissa edustan Jämsänkosken Ilvestä viimeisen yhdeksän vuoden tapaan, toteaa Räsänen.

Jonna Keihäsniemi

Veli-Matti Räsänen uuden tiiminsä väreissä. Kuva: Team Kaskipuu