Perjantaina kahden vuoden tauon jälkeen, ensimmäistä kertaa Rutalahden Letkaliiterissä, järjestettiin Miesten ilta. Mikä miehen mieli? -teemalla kulkeneesta tilaisuudesta vastasi jo 19. kerran LC Toivakka, jonka 27-henkinen jäsenistö koostuu Toivakan kunnan ja entisen Leivonmäen kunnan alueelta. Miesten ilta on klubin näkyvin ja vuosittainen, maksuton yleisötapahtuma, johon osallistui tänä vuonna 150 henkeä.

– Tämä tapahtuma on mielestämme vahva osoitus siitä, että klubi haluaa toteuttaa vaikuttamista yhteisöllisesti, yli kuntarajojen, totesi LC Toivakan presidentti Pertti Ahonen.

Tilaisuuden avajaissanat lausui Lions-piirin 107-G piirikuvernööri Markku Kauppinen. Illan teemaa lähestyttiin neljän asiantuntijan puheenvuorojen kautta hyvin monipuolisesti eri näkökulmista. Esitykset herättivät ilahduttavasti kysymyksiä ja keskustelua yleisössä. Tohtori Leena Kakkori toi esille jokaiselle jossain vaiheessa elämää nousevan kysymyksen elämän tarkoituksesta ja merkityksestä.

Tohtori, metsäntutkija Risto Häkkinen lähestyi aihetta laajemmin ilmastonmuutoksen ja Suomen metsien näkökulmasta.  Professori ja LC Toivakan presidentti Pertti Ahonen kannusti kaikkia tarkastelemaan omaa elämäänsä vuosijaksoittain, jälki- ja miksei myös etukäteen, esimerkiksi seitsemän vuoden syklillä. Omaa elämää näin tarkastelemalla voivat mahdollisuudet parantua elämänkokemuksen saamiseksi käyttöön.

Kirkkoherra Panu Partanen puolestaan mainitsi neljä peruspilaria, joissa korostettiin yhteyden pitämistä, tarkoituksen etsimistä, itsensä ylittämistä sekä sitä, että vastoinkäymiset kasvattavat.

Musiikista vastasivat Veijo Heinonen Toivakasta sekä Mirja ja Pentti Könnö Luhangasta. Lions-clubin lisäksi tapahtuman järjestämisessä olivat mukana Toivakan seurakunta ja Rutalahden Nuorisoseura. Tapahtuman teki mahdolliseksi kymmenten toivakkalaisten ja muiden keskisuomalaisten sponsoreiden tuki.

Jonna Keihäsniemi

Yläkuva: Yhteiskuvassa LC Toivakan presidentti Pertti Ahonen (vas.) ja Miesten illan avajaissanat lausunut Lions-piirin 107-G piirikuvernööri Markku Kauppinen (oik.).

Tagged with →