Jousan markkinat vietettiin helteisessä säässä Joutsan keskustan tuntumassa viime viikonloppuna kahden välivuoden jälkeen.  43. kerran pidetyt markkinat kokosivat tänä vuonna nelisenkymmentä myyjää kumpanakin päivänä.

Perjantaina markkinaväelle musiikkia tarjoili Hannu Tuovinen. Lisäksi ohjelmassa oli nuorten tanhuryhmän esitys Johanna Oksasen johdolla. Markkinapuheen pitänyt Joutsan kunnanhallituksen puheenjohtaja Pauliina Maukonen korosti puheessaan markkinoilla olevan tärkeä paikka niin ihmisten kohtaamisessa kuin Joutsan kesän huipentajana.

– Kenenkään ei pidä vähätellä markkinoiden merkitystä osana joutsalaisuutta, kesäistä rentoutta eli joutenoloa, täsmensi Maukonen.

Toistamiseen perinteisen köydenvetokilpailun korvasi joukkueheittokilpailu, joka käytiin kolmen joukkueen kesken. Kahden heittolajin kilpailun voittajaksi kruunattiin tänä vuonna Eläkeliiton joukkue, toiseksi sijoittui LC Joutsa ja kolmanneksi LC Joutsa/Jousa.

Sanna Oksasen ja Henry Ollilan voimailunäytös keräsi suuresti yleisöä.

Lauantain musiikillisesta puolesta vastasi Jani Partisen ja Atte Kivimäen duo. Joutomiehen karkeloissa Sanna Oksanen ja Henry Ollila kertoivat kuulumisiaan sankoin joukoin ohjelmalavan ympärille kerääntyneelle yleisölle. Kaksikko esitteli voimalajeja, jonka jälkeen yleisöllä oli mahdollisuus kokeilla eri painoisten hiekkasäkkien ja pallojen kuljettamista. Uhkarohkeimmat kokeilivat myös 80 kiloisen pallon nostamista korokkeelle. Lauantain markkinapäivä päättyi Lumikissojen huutokauppaan.

Markkinatorilla oli vilkasta lauantaiaamuna.

LC Joutsa/Jousan Heikki Kuurne totesi maanantaina markkinoiden sujuneen järjestäjien näkökulmasta hyvin. Kuurneen mukaan markkinoiden jatkoa ruvetaan pohtimaan syksymmällä. Suuri kysymys tulee varmasti olemaan se, pidetäänkö markkinat yksi- vai kaksipäiväisinä.

 – Vahvasti siis nousee esille ajatus, että markkinat olisivat yksipäiväiset. Meillä on jo jonkin aikaa ollut keskusteluissa tämä asia ja samansuuntaista palautetta tuli myös tänä vuonna markkinamyyjiltä. Jatkamme asian pohtimista, summasi Kuurne.

Markkinoiden juontajana toimi Joutomies.

Jonna Keihäsniemi

Yläkuva: Nuoret tanhuajat esiintyivät markkinakansalle perjantaina.

Korjattu 23.8. klo 9.02 markkinamyyjien lukumäärää.