Perjantaina saattoi monella kääntyä pää, kun noin 30 Jaguar-auton letka kurvaili pitkin Luhankaa. Iltapäivällä seurue kokoontui Ravintola Reetin pihamaalle viettämään taukoa.

Letkassa oli mukana autoja peräti kahdeksalta eri vuosikymmeneltä; vanhin auto Xk150 vuodelta 1959 ja uusin, letkan johtoautona toiminut osasähköinen hybridi F-Pace vuosimallia 2021. Mukana oli myös muun muassa e-tyypin autoja 60-luvulta.

Finnis Jaguar Drivers’ Club Ry:n klubimestari Mika Jantunen kertoo seurueen startanneen aamulla Oittaalta. Tallukan ja Sysmän kautta päädyttiin Luhankaan, joka valikoitui taukopaikaksi siellä aiemmin veneellä poikenneiden seuran jäsenien ehdottamana.

Luhangasta letkan matka jatkui Laajavuoreen ja Kuokkalaan, josta  mukaan liittyy  vielä kymmenkunta autoa. Lauantaina ohjelmassa oli muun muassa, Tikkakosken museoon tutustuminen. Sunnuntaina kotiin palattiin pikkuletkoissa eri reittejä.

– Kerran vuodessa järjestämme tällaisen kahden yön retken, kevätajolla majoitutaan yksi yö. Korona on vaikuttanut meidänkin toimintaamme ja nyt jäsenet olivat hyvin iloisia, kun pääsimme toteuttamaan koko viikonlopun mittaisen ajon, summaa Jantunen.

Finnis Jaguar Drivers’ Club Ry
• Klubi on perustettu vuonna 1976
• Klubin päätavoitteena Jaguar-tietouden välittäminen Jaguar-harrastajille perinteitä vaalien
• Tapahtumia ja tilaisuuksia muiden autoklubien kanssa
• Oma, kaksi kertaa vuodessa ilmestyvä jäsenlehti Jaguar-Uutiset
• Noin 900 jäsentä

Jonna Keihäsniemi

Yläkuva: Jaguar-seura piipahti Luhangassa perjantaina noin 30 auton voimin.

Lisää kuvia:

Tagged with →