Keski-Suomen Leader-ryhmät tiedottivat rahoittaneensa toisella vuosineljänneksellä maaseudun yrityksiä ja yleishyödyllisiä yhteisöjä yhteensä reilulla 860.000 eurolla. Paikallisista yrityksistä sai kolme firmaa maaseuturahaston rahoitusta.

Leader Maaseutukehitys myönsi kahdelle yritykselle avustuksen. Grilli-Kahvio Tikander Oy sai jäätelökoneen hankintaan 3.860 euroa. Hankekuvauksen mukaan sen avulla pyritään lisäämään tuotevalikoimaa ja myyntiä sekä työllistämään uusia henkilöitä jatkossa ja turvaamaan paikallista palvelutarjontaa.

Hyvinvointi- ja terveyspalvelu Hanna Ojala sai puolestaan liikehuoneistoon ja hoitokalustoon investoimiseen 3.214 euroa. Tällä kehitetään yrityksen liiketoimintaa investoimalla liikehuoneiston ostamiseen ja uuden hoitokaluston hankintaan.

Leader JyväsRiihi myönsi Akva Filter Oy:lle 4.920 euroa. Yrityksen toiminta on laajentunut, ja Joutsan toimitiloissa tuli eteen toimitusjohtaja Tuomo Rajalan mukaan tilanahtaus. Yritys hankki keväällä Jyväskylän Säynätsalosta lisää tuotannollista toimitilaa yrityksen kasvua varten. Tuki on käytännössä suunnattu trukin ja pakkauskäärintäkoneen hankintakustannuksiin.

– Akva Filter Oy:n tilauskanta on hyvä. Joutsan toimipisteessä ovat seinät tulleet vastaan, sillä suodatusaineet, aktiivihiilet ja kalkit vaativat lavoineen paljon tilaa. Hankimme siksi Säynätsalosta lisää toimitilaa. Yrityksen kotipaikka säilyy Joutsassa, kertoo toimitusjohtaja Rajala.

Julkisen tuen osuus oli kaikissa kolmessa tapauksessa 20 prosenttia kustannusarviosta.

Janne Airaksinen