Joutorock keräsi lauantaina jälleen kerran ison määrän kuulijoita pankkiaukiolle pitämään hauskaa kotimaisen rock- ja rap-musiikin merkeissä.

Joutorockissa soitti ensimmäisenä esiintyjänä Uniklubi. Tästä jatkoi Kolmas Nainen, Kalevauva, Jonne Aaron ja illan pääesiintyjä räppäri Mikael Gabriel. Jokaiselle artistiryhmälle riitti kuulijakuntaa, mutta väkijoukon fiilikset olivat silminnähden eniten nousussa kahden viimeisen esiintyjän kohdalla. Jonne Aaron ja Mikael Gabriel osasivat selvästi ottaa yleisönsä.

Helteisen kesäinen sää suosi tapahtumaa alusta lähtien aina sen päättymisen hetkille lähelle aamuyötä. Festareiden taloudellinen menestyminen ja yleisömäärät riippuvat suuresti säätilasta, minkä suhteen Joutorock on aina ollut onnekas.

Tapahtuman pääjärjestäjä Visa-Matti Kuitunen on monestakin syystä ilahtunut Joutorockin sujumiseen.

– Juhlat on pidetty, ja niihin voi olla hyvin tyytyväinen. Järjestelyt onnistuivat, ihmisillä oli hyvä fiilis ja kun myyntiinkin voi olla tyytyväinen, niin mikäs tässä on ollessa, naurahtaa Kuitunen.

Lopullinen kassalaskenta oli vielä maanantaina kesken, mutta Kuitunen arvioi tapahtumassa olleen noin 1.800 ihmistä. Ennakkolippuja myytiin reilut tuhat.

Joutorockin järjestämiseen myös tulevana vuonna 2023 hän suhtautuu myönteisin mielin. Tänä vuonna Neljä Ruusua -bändin piti tulla pääesiintyjäksi, mutta yhtye perui yllättäen tulonsa, paikallisesta järjestäjästä riippumattomista syistä. Pääesiintyjäksi buukattiin pikavauhdilla Mikael Gabriel. Käänteestä tuli kahdenlaista palautetta.

– Neljällä Ruusulla on omat uskolliset faninsa, jotka varmasti olivat tulossa paikalle pelkästään suosikkiaan katsomaan. Vaihdoksesta tuli jonkin verran negatiivista palautetta, mutta toisaalta, Mikael Gabrielin saaminen pääesiintyjäksi herätti paljon positiivisia reaktioita. Ehkä siten saimme genreä leveämmälle, myös nuoremmalla väelle mieluisammaksi, pohtii Kuitunen.

Joka tapauksessa hän on jo alustavasti keskustellut Neljän Ruusun kanssa heidän varaamisestansa vuoden 2023 Joutorockin esiintyjiksi. Joutorock joutuu aina tasapainoilemaan artistikattauksen kanssa sen suhteen, ettei tapahtuma pysty missään tapauksessa kilpailemaan valtakunnan isojen rock-festivaalien kanssa. Kuitunen on valinnut toisen lähestymistavan.

– Tavoitteena on ollut luoda hyvän fiiliksen kyläfestivaali, jossa yleisö viihtyy mukavassa miljöössä. Tämä on kilpailuvalttimme, ja siinä mielestäni onnistuimme hyvin, toteaa Kuitunen.

Janne Airaksinen

Yläkuva: Mikael Gabriel, rap- ja pop-tähti, oli illan pääesiintyjä.

Tunnelma oli kohdillaan, ja yleisö viihtyi hyvin. Kuva on Kolmas Nainen -yhtyeen keikan hetkiltä.

Jonne Aaron osasi ottaa väkijoukon. Hän suorastaan vaati toimivaa kontaktia yleisön ja esiintyjän välille.
Uniklubi sai kunnian olla Joutorockin ensimmäinen esiintyjä.

Tagged with →