Joutsan kunnanhallitus esittää valtuustolle Joutsan kunnan luottamushenkilöiden palkkioiden korottamista ensi vuoden alusta lähtien. Käytännössä kyse on kymmenen euron korotuksesta nykyisiin palkkioihin nähden.

Valtuuston ja kunnanhallituksen jäsenten palkkioita ehdotetaan korotettavan siten, että alle kolmen tunnin kokouksesta saisi nykyisen 80 euron sijaan ensi vuoden alusta lähtien 90 euroa ja yli kolmen tunnin kokouksesta nykyisen 100 euron sijaan 110 euroa.

Myös tarkastuslautakunnan, keskusvaalilautakunnan, muiden lautakuntien, johtokuntien, toimikuntien ja toimielinten jäsenten palkkioita esitetään korotettavaksi kymmenellä eurolla. Tarkastuslautakunnan ja keskusvaalilautakuntien jäsenten tapauksessa se tarkoittaisi, että alle kolmen tuntia kestävästä kokouksesta maksettaisiin kokouspalkkiota 80 euron sijaan 90 euroa, kolmesta kuuteen tuntia kestävästä kokouksesta 100 euron 110 euroa ja yli kuusi tuntia kestävästä kokouksesta 130 euron sijaan 140 euroa.

Muiden lautakuntien, johtokuntien, toimikuntien ja toimielinten jäsenten palkkiot nousisivat alle kolmen tuntia kestävän kokouksen osalta 60 eurosta 70 euroon ja kolmesta kuuteen tuntia kestävän kokouksen osalta 80 eurosta 90 euroon.

Lisäksi kunnanhallitus esittää valtuustolle muitakin pieniä päivityksiä luottamushenkilöiden palkkiosääntöön. Nykyinen palkkiosääntö on ollut voimassa vuodesta 2018.

Tarja Kuikka