Joutsassa on parhaillaan käynnissä Keski-Suomen maanpuolustusjuhla. Joutsan kunnan, Ilmasotakoulun ja Keski-Suomen aluetoimiston järjestämä juhla käynnistyi aamusta lipunnostolla koulukeskuksessa ja seppeleenlaskulla Joutsan ja Leivonmäen sankarihaudoilla.

Aamupäivällä ohjelmassa oli muun muassa sotilasvala urheilukentällä ja puolilta päivin ohimarssi ja hävittäjien ylilento. Ohimarssin reitti kulki urheilukentältä Savontielle, sieltä Jousitielle ja edelleen Puutteenkujan ja Metsätien kautta takaisin urheilukentälle. Marssia seurasi reitin varrella runsaasti yleisöä.

Parhaillaan käynnissä ovat Ilmavoimien soittokunnan puistokonsertti sekä varusmiehille, heidän läheisilleen, veteraaneille ja kutsuvieraille tarkoitettu valalounas. Päivän pääjuhla pidetään myöhemmin iltapäivällä liikuntahallilla. Pääjuhla on kaikille avoin.

Lisäksi päivän aikana ehtii vielä tutustua Ilmasotakoulun ja maanpuolustusjärjestöjen esittelyihin ja kalustonäyttelyyn urheilukentällä. Liikuntahallin aulassa on puolestaan esillä lottien työtä kunnioittava joutsalaisen Sini Pylkkäsen valokuvanäyttely.

Maanpuolustusjuhlasta johtuen Joutsan taajaman liikennejärjestelyissä on ollut tänään poikkeuksia tavanomaiseen nähden.

Tarja Kuikka