Joutsassa järjestettiin tänään paikallisravit. Päivän aikana ravattiin yksi ponilähtö ja kuusi hevosten lähtöä, yhteensä valjakkoja oli runsaat kolmekymmentä. Ilmoittautuneita oli alun perin kymmenkunta enemmän, mutta poisjääntien seurauksena määrä putosi.

Joutsalaisedustustakin nähtiin, kun kilpailemassa oli neljä paikallista tai muuten paikkakuntaan kytköksen omaavaa hevosta. Paikallisittain päivän parhaimmat tulokset tekivät Fillyjonka Fellow ja Minnie The Moocher S.

Leivonmäkisen Markku Koiviston valmentama Fillyjonka Fellow juoksi päivän ainoassa montelähdössä kakkossijan. Lähtö oli 2.000 metrin tasoitusajo lämminverisille, kakkossija tuli ajalla 23,7. Tammaa ohjasti Virpi Kuossari.

Joutsalaisen Metsä-Pirkka Ky:n omistama ja Jouko Pirkkalaisen valmentama Minnie The Moocher S ja sitä ohjastanut luhankalainen Heta Huuskola kävivät päivän viimeisessä lähdössä lämminveristen 2.000 metrin tasoitusajossa tiukan taistelun loppusuoralla Silenos Millburnin ja Sami Vehviläisen kanssa.

Silenos Millburn ja Vehviläinen veivät lopulta voiton pienellä erolla, ja Minnie The Moocher S ja Huuskola joutuivat tyytymään kakkosijaan. Tuloksena oli aika 19,2.

Ravit järjestänyt Joutsan Hevosystäväinseura myös palkitsi perinteiseen tapaan tapahtumassa Joutsan Vuoden hevosen. Tunnustuksen sai tänä vuonna Pasi Haapasaaren ja Tarja Neuvosen omistama suomenhevosruuna Jäpikäs. Palkinto myönnetään vuosittain eniten vuoden aikana palkintorahoja juosseelle joutsalaishevoselle.

Tarja Kuikka

Lisää aiheesta myöhemmin.