Keski-Suomen alueen Kompassi-cup 4. osakilpailu suunnistettiin Leivonmäen kansallispuiston upeissa maisemissa tiistai-iltana 26.7. Tapahtuma keräsi 55 innokasta ja iloista alle 16-vuotiasta lasta ja nuorta Harjujärven upeisiin maisemiin. Kompassi-cupin yhteydessä aikuisille oli tarjolla kolme erilaista sarja-/ratavaihtoehtoa. Aikuisia tapahtumaan osallistui yhteensä 54.

Yksi innokkaista suunnistajista oli Suunta Jyväskylää edustanut, H10-sarjan voittanut Paavo Rossi. Rossi osallistui ensimmäistä kertaa niin sanotulle suoralle radalle, jossa ei rastireitin apusiimaria ollut.

– Meni hyvin ja kivaa oli. Rata oli helppo, ei tullut yhtään virhettä. Nyt osasin käyttää polkuja vähän niin kuin siimarina, kertoi Rossi.

Kisojen järjestävänä seurana toimi Itä-Päijänteen Rasti, joka saikin kiitosta tapahtuman mukavasta tunnelmasta sekä ratamestari Jarmo Puttosen laadukkaista radoista.

– Suunnistus tarjoaa parhaimmillaan löytämisen riemua ja uskon, että moni saavutti sen täällä. Järjestelyt toimivat kaikin puolin hyvin ja kelikin lopulta suosi. Mukava näitä on järjestää, kun on innokkaita osallistujia sekä talkoolaisia, kommentoi tapahtumajohtaja Petteri Huikko.

Seuraavaksi Itä-Päijänteen Rasti kääntää katseita jo pikkuhiljaa ensi talveen, jolloin seuralla on edessä muun muassa 40-vuotisjuhlakilpailut.

Jonna Keihäsniemi

Paavo Rossi kirmasi Harjujärven maisemissa ensimmäisen suoran radan voittonsa. Kuva: Itä-Päijänteen Rasti