Sunnuntai-iltana Joutsan kirkossa koettiin monella tapaa koskettava Seppo Pänkäläisen kiitos- ja jäähyväiskonsertti. Reilun 250 hengen yleisö sai kuulla muun muassa kuusi Pänkäläisen sävellystä, joiden joukossa oli ensiesitys laulusarjasta, joka kertoo hänen vanhempiensa sota-ajan kirjeenvaihdosta koti- ja sotarintaman välillä. Oman sävynsä herkkään kantaesitykseen toi se, että Anni-äidin osat kirjeistä laulanut sopraano Loviisa Viro on täsmälleen samanikäinen, kuin Pänkäläisen äiti kirjeitä sotarintamalle kirjoittaessaan.

Pänkäläisen ja Viron lisäksi konsertissa esiintyivät tenori Klaus Pennanen, Markku Helko (piano), Sakari Torkki (urut) ja Mikko Pänkäläinen (trumpetti).

Jonna Keihäsniemi

Seppo Pänkäläisen (kesk.) kiitos- ja jäähyväiskonsertissa Joutsan kirkossa sunnuntaina lauloivat Pänkäläisen lisäksi Loviisa Viro (vas.) ja Klaus Pennanen (oik.).