Lauantaina Maapirtillä vietettiin paikallisia ja kesäasukkaita yhteen kokoava Heinähulinat jo seitsemättä kertaa. Joutsan itäisen maa- ja kotitalousseuran järjestämässä tapahtumassa oli kotiin viemiseksi tarjolla muun muassa käsitöitä ja leivonnaisia, sekä mahdollisuus tehdä hyviä kirppislöytöjä. Varattuja myyntipaikkoja oli yhteensä 11, joista suurin osa oli suoramyyjiä.

Perinteiseen tapaan järjestävä yhdistys toi myyntiin muikkuryöppää sekä puhkottuja muikkuja, jotka molemmat ovat edellisvuosina loppuneet kesken. Tänä vuonna muikkuryöppää oli tehtynä 15 kiloa, josta jäi muutama kilo. Puolestaan puhkottuja muikkuja oli 30 kiloa ja ne myytiin loppuun jo ensimmäisen tunnin aikana.

– Kyllä Heinähulinat oli jälleen onnistunut tapahtuma kaikin puolin järjestäjien näkökulmasta. Vaikka sää ei ollut kaikkein suotuisin ja seutukunnalla oli useampia tapahtumia päällekkäin, kävi meillä silti yllättävän paljon väkeä. On mukava nähdä ihmisiä liikkeellä, totesi tapahtuman jälkeen yhdistyksen puheenjohtaja Kari Lahtela.

Jonna Keihäsniemi

Maapirtin sisätiloissa oli lauantaina Heinähulinoilla tarjolla muun muassa leivonnaisia ja erilaisia käsitöitä.

Tagged with →