Leivonmäki-viikon avasi lauantaina tuttuun tapaan Teboilin ja Leivonportin pihamaalla pidetyt markkinat, joiden järjestämisestä vastasi kolmatta kertaa Leivonmäki-Seura. Avajaispuheenvuoron piti Viola Fredin ja livemusiikkia markkinaväelle tarjoilivat Topi Suuronen ja Hannu Borg. Markkinahumussa toimintaansa oli esittelemässä myös Leivonmäen VPK.

Markkinapäällikkö Kari Gyldén totesi markkinamyyjiä olevan reilut 20, mikä on erittäin hyvä lukumäärä.

– Järjestäjinä olemme iloisia, että edullinen myyntipaikka sekä oivallinen sijainti vilkkaan Nelostien varressa kasvattivat markkinamyyjien määrän tänä vuonna suurin piirtein normaalille tasolle, eli aikaan ennen koronaa. Ja toki paljon markkinoita on peruttu, niin kiva päästä täällä pitämään perinteistä kiinni, summasi Gyldén.

Markkinamyyjä Tapio Halmela kertoi olleensa viime vuonna ensimmäistä kertaa mukana Leivonmäellä, yhden tutun torikauppiaan suosituksesta. Halmelan toripaikan värikkäät, kierrätysmateriaaleista tehdyt kassit ja laukut herättävät huomiota.

– Tuttu mainitsi Leivonmäen markkinat ja viime vuonna päivä sujui rattoisasti ja kauppakin kävi, niin päätimme tulla tänäkin vuonna. Kierrämme kesäisin noin 20–25 markkinat ja Leivonmäki taitaa olla meille pohjoisin paikka. On ilo huomata, että ihmisiä kiinnostavat käsintehdyt ja kotimaiset tuotteet, summasi Sipoossa asuva Halmela.

Vinski Salo hyppäsi markkina-alueelle näytille tuodun traktorin rattiin.

Jonna Keihäsniemi

Yläkuva: Epävakaisesta kelistä huolimatta Leivonmäen markkinatorilla tehtiin kauppoja ja tavattiin tuttuja.