Joutopäivien juhladokumentti sai ensi-iltansa perjantaina Joutopäiväseminaarissa. Kotiseutuyhdistyksen tilaama ja rahoittama filmi on kiinnostava läpileikkaus menneiden vuosikymmenten Joutopäiviin.

Joutopäivä-filmistä voi ennustaa paikallista hittiä, sillä 49 minuuttiin mahtuu mahtava määrä Joutopäivien juhlahumua ja perinnenäytöksiä vuosien 1990–2006 välillä. Filmiä esitetään Joutsan Kinossa Joutopäivien ajan.

Itse Joutopäiväseminaarin paneelikeskustelussa olivat tänä vuonna mukana Pirkko Määttälä, Maija Sydänmaanlakka, Antero Kuitunen ja Susanne Rasmus. Perinteikäs seminaari kävi läpi Joutopäivien 50-vuotisjuhlavuoden teemalla kesäjuhlien alkua, sen kehittymistä ja merkitystä pitäjälle. Tunnin keskustelussa aihetta käsiteltiin muun muassa matkailun ja paikalliskulttuuriin näkökulmista, ja myös festivaalin tulevaisuutta ideoitiin.

Janne Airaksinen

Yläkuva: Joutopäiviä ja Joutomiehiä menneiltä ajoilta. Kuva: Ilona Savitie.

Pirkko Määttälä (vas.) johdatteli paneelikeskustelun kulkua, istumassa Susanne Rasmus, Maija Sydänmaanlakka sekä Antero Kuitunen.

Uutisoimme Joutopäivistä pitkin viikonloppua. Seuraa digiä ja lue myös lisää paperilehdestä keskiviikkona!