Joutomies Heikki Utula, Joutopäivät, Markkinat, Risto Puurunen, Haihatus, Camera Obscura, Taide

Joutomies saapui Joutopäivien markkinoille traktorin perässä vedettävän camera obscura -taidevekottimen sisällä.

Joutopäivien odotettu kunniavieras on Joutomies, joka kautta 50-vuotisen Joutopäivien historian on saapunut kyliltä Joutopäiville mitä eriskummallisimmilla kulkuvälineillä. Tänä vuonna kulkupelinä oli traktorin vetämä hopeakylkinen laatikko, josta Joutomies kömpi markkinoiden nurmikentälle pää hieman pyörällä.

Kyseessä on Taidelaitos Haihatuksen tirehtöörin Risto Puurusen camera obscura -taideinstallaatio, jota on voinut testata Haihatuksessa jo parina aiempana kesänä. Metalliseinäiseen vaunuun pääsee istumaan kuin elokuvateatterissa, ja vaunun liikkuessa matkustaja voi katsella valkokankaalta ylösalaisin näkyvää maisemaa kopin ulkopuolelta.

Joutomies nousi matkasta selvittyään markkinoiden esiintymislavalle, ja esitti ukulelea soittaen kappaleen What a Wonderful World.

Joutopäivät jatkuvat vielä lauantain ja sunnuntain ajan monipuolisella ohjelmistolla eri puolilla Joutsaa.

Ilona Savitie

Kuva: Joutomies saapui tänä vuonna Joutopäiville camera obscura -taidevekottimen sisällä. Haihatuksen tirehtööri Risto Puurunen toimi Zetorin kuljettajana.

Tagged with →